Depremzedeler 5 yıldızlı tesislerde ağırlanıyor

Van'daki depremlerde evleri zarar gören 175 Vanlı Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinin Sarımsaklı mevkiinde bulunan Polis Moral Eğitim Merkezi ve Vakıflara ait iki sosyal tesise yerleştirildi.

Depremzedeler 5 yıldızlı tesislerde ağırlanıyor
Van‘da şiddetli deprem (Son Detaylar)

Adeta 5 yıldızlı otel kalitesindeki sosyal tesislerde Van’dan gelen 81’i çocuk toplam 175 kişi yaklaşık 6 ay ikamet edecek. Depremzedeleri Ayvalık kaymakamlığına vekalet eden Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz ziyaret ederek her türlü ihtiyaçlarının devlet olarak karşılanacağını bildirdi.
Depremzedelerin çocukları Ayvalık ve Küçükköy beldesindeki okullarda eğitimlerine kaldıkları yerde devam edecek.
Ayvalık Kaymakam vekili Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz, “Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla şu ana kadar 175 vatandaşımız buraya geldi. Ayvalık’ta bulunan misafirhanelere yerleştirdik. Türkiye’nin en lüks, en güzel yerinde kamplarda misafir ediyoruz. Vatandaşlarımızın konaklatıldığı yerler 5 yıldızlı otel lüksünde. Burada tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Odalarında sıcak suyuna kadar her türlü imkan var. Pazartesi günü itibariyle çocuklarımız memleketlerinde okudukları okullarının dengi okullara verilerek taşımalı eğitimle burada öğrenimlerini sürdürecekler. Depremzede misafirlerimizin tüm sağlık ihtiyaçları da devletimiz tarafından karşılanacak.” dedi.
Çalışmaya alışkın olduklarını belirten depremzedeler ise kendilerine yetkililerin geçici de olsa iş vermelerini istiyor.
Sarımsaklı Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürü Temel Sepetçi Van’dan gelen tüm misafirlerin yaz tatilinde gelen misafirlerden farksız olarak merkezlerinde ağırlandıklarını ve her türlü ihtiyaçlarının kaldıkları süre içersinde karşılanacağını söyledi.