Çocuklara Bilinçli Kitap Okuma Anlatıldı

Ankara`da Keçiören Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Dünya Çocuk Hakları ve Dünya Çocuk Kitapları Günü nedeniyle geniş katılımlı bir etkinlik düzenledi.

Çocuklara Bilinçli Kitap Okuma Anlatıldı
Necip Fazıl Kısakürek Salonu`nda düzenlenen programa, Çocuk Edebiyatçısı Üzeyir Gündüz, Karikatürist Hakkı Uslu, Yazar-Şair Çağrı Gürel katıldı. Çocuk haklarına dair slayt sunumu ile başlayan program, kitap seçiminde dikkat edilecek hususlar, okuma yazma alışkanlıkları ve çocuk hakları konusundaki söyleşi ile devam etti. Günün önemine dair gerçekleştirilen sunumlar, karşılıklı soru ve cevaplarla tamamlandı.
Keçiören Belediyesi Başkan Yardımcısı Celal Semiz, Keçiören Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Tekin Başer ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Gürsel Yılmaz`ın da katıldığı program, Keçiören ilçesindeki 74 ilköğretim okulunda ve özel okullarda faaliyet gösteren çocuk hakları ve kütüphanecilik kulüplerinin öğrencileri ve öğretmenlerden oluşan davetlilerle gerçekleşti. Program bitiminde kitaplarını ve eserlerini imzalayan sanatkarlar çocuklarla da sohbet etti. Ayrıca çocuk diliyle yazılmış çocuk hakları bildirgesi kitapçığı salonda bulunan tüm katılımcılara dağıtıldı. Etkinlik, çocuklara ve davetlilere hediye takdimi ve ikramla son buldu.