Canını Zor Kurtardı

İzmir`in Karabağlar İlçesinde, 12 yıllık evliliğinin ardından bir sene önce boşanan iki çocuk annesi 26 yaşındaki Irmak Zorlu, barışma teklifini kabul etmediği eski eşi E.

K. (45)`nın saldırısına uğradı. Yüzünde kesik oluşan Zorlu, çevredekilerin yardımıyla canını zor kurtardı. E.K. ise kayıplara karıştı

Olay, Yeşilyurt semti 9118 sokakta meydana geldi. İki çocuk annesi Irmak Zorlu, annesi Nazmiye Zorlu`nun evinden ablası Nermin Simsar`ın evine geldiği sırada eski eşi E.K genç kadının yolunu kesti. Barışma teklifini reddeden Zorlu`yu saçından tutarak sürükleyen E.K, genç kadının boğazına bıçak dayayıp tenha bir yere götürmek istedi. Daha sonra çevredeki vatandaşlar duruma müdahale edince E.K. genç kadının yüzünün sağ tarafını 4 cm derinliğinde keserek olay yerinden hızla uzaklaştı. Vatandaşlar durumupolis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahalenin ardından genç kadını Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdı. Yüzünde 4 cm derinliğinde kesik olduğu tespit edilen Zorlu, tedavinin ardından ifadesi alınmak amacıyla Yeşilyurt Polis Merkezi Amirliği`ne götürüldü. Genç kadın yaşadığı şoku uzun süre atlamazken, "Eski eşim benim yolumu keserek boğazıma bıçak dayadı. Beni tenha bir yere götürerek öldürmek istiyordu. Çevredeki vatandaşlar olaya müdahale edince yüzümükesip kaçtı. Son zamanlarda kadına şiddet haberlerini çok görüyoruz. Her yerde kadınlar öldürülüyor. Ben de böyle olmak istemiyorum. Devletten beni korumasını istiyorum" dedi. Irmak Zorlu`nun ailesi, E.K.`nın kendilerini telefonla arayarak tehdit ettiğini vurgularken, "Irmak`tan sonra sıra size gelecek. Hepinizi öldüreceğim" dediğini belirtti.
Kaynak: İHA