Atakum`da Kültür Kursları Başladı

Atakum Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından çeşitli branşlarda açılan ve her yaş kategorisinden 1907 kursiyerin katıldığı kültür kursları başladı.

Atakum`da Kültür Kursları Başladı
Kültür kurslarının açılışında konuşma yapan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Görüyorum ki burada sanatın her dalından kurs verenler ve alanlar var. Atakum, son derece hızlı bir şekilde gelişiyor ve herkesin ilgisini çekecek şekilde kendisini gösteriyor. Geniş bir coğrafyadan ilçemize göç alıyoruz. Atakum çocukları, gençleri ile kısaca her yaş gurubu ile iddialıdır. Atakumun geleceği umut vericidir. Belediye Başkanı olarak bu beni çok sevindiriyor" dedi

Şu an mimari proje aşaması devam eden kültür ve sanat merkezi yapımı çabası içerisinde olduklarını da sözlerine ekleyen Başkan Burma, "Kültür merkezimiz faaliyete geçtiğinde bu kurslar o zaman çok daha geniş imkanlara ve boyutlara ulaşacaktır. Buraya gelen ve zamanını dizi izleyerek değil de bir şeyler öğrenmek için harcayan özellikle çocuklara ve gençlere çok teşekkür ediyor ve onları tebrik ediyorum. Başkanımız, ağabeyiniz, amcanız olarak her zaman sizin yanınızda olacağım. Atakum kentleşmede olduğugibi kültür ve sanatta da en önde olacaktır" diye konuştu. Açılan kültür kurslarında çocuk grubu 263, genç gurubu 849, yetişkin 785 olmak üzere toplamda 1907 kişi Türk Halk Oyunları, Gitar, Bağlama, Modern Dans, Piyano, Ebru Sanatı, Resim, Diksiyon, Tiyatro, Ney, Keman, Tiyatro, Aerobik, Şan, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği dallarında eğitim alacak.
Kaynak: İHA