Alevilerden ``açılım Unutuldu`` Sitemi

Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Doğan Bermek, Alevi açılımının unutulduğunu söyleyerek, "Alevi açılımı, Mehter Marşı`ndaki yürüyüş gibi iki ileri bir geri şeklinde ilerliyor" dedi.

Alevilerden ``açılım Unutuldu`` Sitemi
Malatya`da düzenlenen Abdal Musa Lokması`na katılan Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Doğan Bermek, basın mensuplarının Alevi açılımıyla ilgili sorularını cevapladı. 2007`de bir açılımın ortaya çıktığını ve yürümediğini söyleyen Bermek, 2010 yılında ise Bakan Faruk Çelik yönetiminde önemli adımlar atıldığını ifade etti. Bermek, "Faruk Bey başka bakanlığa tayin olunca raporlar raflarda kaldı. İnşallah yakın tarihte iner. Bekir Bozdağ sanırım bu işin yöneticiliğini yapacak. Ancak, seçimden bu yana SayınBozdağ ile herhangi bir temas kurulamadı. Hükümet, seçimden bu yana Alevi açılımını unutmuş gibi görünüyor. Yurt dışındaki temaslarımızda Avusturya Cumhurbaşkanı ile görüştüm. Avrupa Birliği ve gelişmiş demokratik ülkeler, 60-70 bin Alevi ile ilgileniyorlar. Türkiye`de 25 milyonu bulan Alevilerle ilgili gelişme olmaması üzücüdür. Alevi açılımı, Mehter Marşı`ndaki yürüyüş gibi iki ileri bir geri şeklinde ilerliyor" dedi.

Bermek ayrıca, eski Diyanet İşleri Başkanı Tayyar Altıkulaç`ın "Alevilikle ilgili bir şey bilmiyorum" sözlerinin de yakışık almadığını dile getirdi.
Kaynak: İHA