Yurtta Hava Durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre; Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, İstanbul`un kuzey kesimleri, Kocaeli, Sakarya, Bilecik ile gece saatlerinden sonra Çankırı, Amasya ve Tokat çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yurtta Hava Durumu
Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte Bursa, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Ankara ve Eskişehir çevrelerinde sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığı, yağış alan yerlerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı gece saatlerinden sonra çok bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis bekleniyor. 14 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri hafif yağmurlu 15 İzmir: Az bulutlu ve açık 18 Adana: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu 23 Antalya: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu 22 Konya: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 9 Samsun: Parçalı, gece saatlerinden itibaren çok bulutlu 16 Rize: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 9 Trabzon: Parçalı, gece saatlerinden itibaren çok bulutlu 16 Erzurum: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 9 Van: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 9 Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 9
Kaynak: İHA