Umke Ekibi Van`dan Döndü
Van`da meydana gelen deprem felaketinin ardından afet bölgesine giden, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü`ne bağlı 60 kişilik UMKE ekibi, iki ayrı grup halinde İstanbul`a döndü.

Van`da arama kurtarma çalışmalarını yürüten ekibin başkanı İstanbul İl Sağlık Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Doğaç Niyazi Özüçelik, deprem bölgesinde yürüttükleri çalışmalar hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak, "Hakikatten ekibim çok çalıştı güzel şeyler yaptı. Açıkçası çok stresli günler geçirdik Müdür bey bizi karşılaması ve konuşması bizleri çok etkiledi. . Orada hava koşulları, insan koşulları çok zordu. Oradaki insanlarla birlikte aynı koşullarda çalıştık onlarla birlikte yerde yattık,göçük altında çalıştık" dedi
Özüçelik, bebeklerin kendilerini çok etkilediğini ifade ederek, "Ayrıca İstanbul 112 Acil servisi arayan bir vatandaşın telefonuyla göçüğe gitmek zorunda kaldık. Çok fazla ihbar alıyorduk bu ihbarların çoğu sahteydi. Yetişkini aradığımıza gittiğimizde cep telefon çalıyordu. Aynı göçükten iki tane biri 2 biri 4 yaşında iki çocuk çıkardık bizim için çok mutlu bir andı. Enkazdan en son çıkan imdat ile Ferhat çok etkiledi hiçbir şeyi yoktu bizi çok etkiledi" diye konuştu.
