`fırçalar Çantada Dişler Yolunda` Kampanyası Başladı

Sağlık Bakanlığı tüm dünyada önemli bir sağlık sorunu olan diş ve diş eti hastalıklarından korunma konusunda farkındalığı artırmak amacıyla kampanya başlattı.

Bu kapsamda Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi tarafından yürütülen kampanya ile 15 bin diş macunu ve diş fırçası dağıtmaya başladı.


Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi`nde düzenlenen kampanya etkinliklerine Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Ağız ve Diş Hastanesi Başhekimi Dr. Gülfem Işık, doktorlar ve hastalar katıldı.

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Sağlık Bakanlığı`nın diş ve diş eti konusunda toplumun duyarlı hale getirilmesi, diş fırçalama alışkanlığının geliştirilmesi amacıyla bu kampanyayı başlatarak, diş macunu ve fırça dağıttığını söyledi. Dağıtılan macun ve fırça ile çocukların diş etleri ve dişlerinin daha sağlıklı olacağını belirten Vali Mayda, "Dişten kaynaklanan hastalıklara yakalanmayacaklarını ümit ediyorum. Çünkü en büyük hastalıklar ağız yolu ile bulaşıyor." dedi.