Efes Pilsen Altınova’da Yer Arıyor
Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde, Belediye Başkanı Asım Sürer’in yerel ve ulusal medya kuruluşları aracılığıyla iş adamlarını beldeye yatırım yapan çağrılarını dikkate alan, Anadolu Gurubu iştiraklerinden Efes Pilsen firması bölgeye yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Bu çağrıların ardından önce Efes Pilsen Genel Müdürü Tuğrul Ağırbaş’ın Altınova’yı ziyaret edip, yatırım yapılabilecek bir belde olduğuna ilişkin olumlu düşüncelerinin ardından önceki gün de firmanın yatırımcı ekibi beldeyi ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Yusuf Köksal öncülüğünde ki ekibe, beldedeki tarım arazilerinin yanı sıra eski ve tarihi binaları gezdiren Asım Sürer’in bu çabaları olumlu sonuç verdi.
Firmanın yatırım ekibinin, öncelikle belde de tarihi binaları restore ettirerek, sahil kesimindeki kafe ve restoranları daha cazip ve turistik hale getirebilmek için nasıl bir çalışma yapılabileceği konusunda kafa yordukları gözlendi.SÜRER, YATIRIMCILARIN İLGİSİNDEN MEMNUN Yatırım ekibinin gün boyu beldede yaptıkları incelemelerin ardından görüşlerini aldığımız Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, Altınova’nın artık kabuğunu kırdığını belirterek, “Son günlerde sahil bölgemiz ve Altınova’mızın merkezi de dahil olmak üzere yaptığımız yatırım çağrıları nedeniyle bir iş adamı ve dev yatırımcı şirketlerin temsilcileri bölgemizde bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmaya başlamışlardır. Bu beldemizin ekonomik geleceği için çok olumlu ve somut adımlardır. Bizim çağrılarımızın yanı sıra beldemizin denizi, kumu, tarihi ve kültürel dokusunun yanı sıra özellikle tarım arazilerimizin bereketli toprakları ülkemizin en büyük firmalarının sahibi olan işadamlarının dikkatini çekmeye başlamıştır. Yatırımların gerçekleşmesinin ardından beldemizde ki işsizliğin büyük ölçüde azalacağına ve ekonomik anlamda beldemizin daha müreffeh seviyeye çıkacağına inanıyorum” diye konuştu.
