Böyle soyuyorlar

Bankaların para çekme makinelerinde(ATM) pusu kurup, vatandaşların kredi kartlarını makineye sıkıştırdıktan sonra çıkarıp başka bir makineden hesaplardaki parayı çeken şebeke, polisin titiz takibi sonucu yakalandı.

Böyle soyuyorlar
ÖNCE EŞKAL BELİRLENDİ

Son zamanlarda pek çok kişi, bu yöntemle şebekenin ağına düşerek banka kartlarını kaptırınca polis harekete geçti. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri sıkı bir takip başlattı. Aynı yöntemle dolandırılan kişilerin bu esnada kayda alınmış güvenlik kamerası görüntülerinden zanlıların eşkali belirlendi. Kullanılan yöntem ise çok basitti.

KARTI SIKIŞTIRIP ALIYORLAR

Vatandaş para çekmek için bankanın ATM’sine geliyor. Şebekenin kartın sıkıştırması için kurduğu düzeneğin bulunduğu cihaza yönelmesi için yan taraftaki ATM’ler de şebeke üyeleri tarafından dolu tutuluyor. Vatandaş kartını sokuyor, ancak işlem yapamıyor. Cihaz kartı geri vermiyor. Bu sırada yanına sokulan şebeke üyesi, az önce aynı durumun kendine de olduğunu söyleyerek vatandaştan şifresini öğrenip deneme yapıyor. Ancak kart geri alınamıyor. Vatandaş çaresizlik içinde uzaklaştıktan sonra aslında düzeneğe sıkışan kart çıkarılıyor ve bir başka bankamatikten süratle hesaptaki para çekiliyor.

2 KİŞİ YAKALANDI, 4 KİŞİ ARANIYOR

Kamera görüntülerinden tespit edilen Mithat Yoğurtçu (25) ile Bülent Barış (40) Organize Suçlar Bilişim Büro Amirliği ekipleri tarafından İstanbul Pendik ve Maltepe’de düzenlenen operasyonlarda yakalandı. Operasyon kapsamında biri kadın 4 kişi daha aranıyor. Zanlıların İzmit’te aynı yöntemle 12 vatandaşın kredi kartını elde edip, toplam 15 bin TL para çektikleri açıklandı. Zanlılar sorgularının ardından adli makamlara sevk edildi.