Kovboy kasabası Cody'de nefes kesen rodeo

Amerikan kovboylarının yaptığı rodeo şovları izleyenlere unutulmaz anlar yaşatıyor.

Kovboy kasabası Cody'de nefes kesen rodeo
Amerika'nın kuzey batısındaki Wyoming Eyaleti'nde, Cody kasabasında yetişen, Vahşi Batı filmlerinde gördüğümüz kovboyların yaptığı rodeo gösterileri izleyenlere unutulmaz anlar yaşatıyor.

Rodeonun başkenti sayılan ülkenin en popüler at ve boğa şovlarının düzenlendiği Amerika'nın kuzey batısında bulunan Cody kasabasında yetişen gerçek Amerikan kovbaylarının gösterisini izlemeye her yıl dünyanın dört bir yanından yerli ve yabancı yüzbinlerce turist geliyor.

Tamamen geleneklerine uygun yaşayan bu kovboylar atların üzerinde birkaç saniye daha fazla durabilmek için yıllarca çalışıyor.

ÖKÜZLERİ YAKALAYARAK BAĞLAMAK 10 SANİYE SÜRÜYOR

Kovboyların en çok ilgi çeken gösterilerinden birini öküzlere kemet atma sahnesi oluşturuyor. Attığı kementle öküzü yakalayarak etkisiz hale getiren kovboy, 10 saniye gibi kısa bir sürede hayvanı dört ayağından bağlanmayı başarıyor. Daha çocuk yaşta eğitilmeye başlayan kovboyların marifetleri at üzerinde gösterdikleri performansları kadar kemet atma yetenekleriyle de ölçülüyor.

Yellowstone Milli Parkı'na 100 kilometre uzaklıkta bulunan sekiz bin nüfuslu Amerikan tarihinin önemli kahramanlarından, "Buffalo Bill" lakaplı William Cody'nin kasabası, Amerikalı turistlerin arasında da çok popüler.