'Ailesine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yönetmen Ömer Lütfi Akad'ın vefatı dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Kendisinden sonraki sinemacılara örnek olan Ömer Lütfi Akad, oluşturduğu etkili anlam diliyle Türk sinemasında farklı ve özel bir yer edinmiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yönetmen Ömer Lütfi Akad'ın vefatı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gül, mesajında, usta yönetmen Akad'ın vefatından derin üzüntü duyduğunu belirterek, " Ömer Lütfi Akad, meslek hayatı boyunca birçok başyapıta imza atmış, Türk sinemasına değerli isimler kazandırmış, kültür ve sanat hayatımıza önemli hizmetlerde bulunmuştur.

Kendisinden sonraki sinemacılara örnek olan Ömer Lütfi Akad, oluşturduğu etkili anlatım diliyle Türk sinemasında farklı ve özel bir yer edinmiştir. Sanat dünyamız ve ülkemiz için büyük bir kayıp olan Ömer Lütfi Akad, unutulmaz filmleri ve Türk sinemasının gelişimine yaptığı katkılarla, her zaman sevgi ve saygıyla hatırlanacaktır. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA