‘çocuğum Dahi’ Diyen Sınava Koştu

Elbistan’da Cemre Derneği tarafından hazırlanan proje kapsamında üstün zekalı çocukların belirlenmesi için özel bir sınav gerçekleştirildi.

‘çocuğum Dahi’ Diyen Sınava Koştu

Cemre Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Cemre-Der), İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edilen üstün zekâlı ve özel yetenekli çocukların eğitim projesi kapsamında gerçekleştirilen proje kapsamında çocuğunun üstün zekâlı olduğunu düşünen veliler, sınav salonuna akın etti.
Cemre-Der Yönetim Kurulu Başkanı Halide Yıldırım, “İçişleri Bakanlığı tarafından kabul olmuş olan, özel yetenekli çocuklara yönelik eğitim programımızın bugün sınav aşamasındayız. Öğretmenlerimizin bize ulaşarak verdiği 350-400 kadar öğrenci ismi vardı. Biz onları Milli Eğitim Müdürlü ve Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) ile görüşerek bu işi yapan özel sertifikalı 13 öğretmenimizi buraya davet ettik. Her sınıfta 10’ar öğrenci, iki öğretmen bulunuyor. Sınavda çocukların sadece yetenekleri ölçülüyor. İnşallah bu yapacağımız sınav, çocukları belirleme noktasında ilk sınav. Sınavın ilk aşaması. İkinci aşamayı Aralık ayında bu sınavı geçen çocuklarla yapacağız. Daha sonra bu iki sınavı da başarı ile geçen çocuklar bizim üstün zekalı ve özel yetenekli grubuna dahil ettiğimiz ve bu projeden faydalanmaya hak kazanan çocuklar olacak. Daha sonra ki aşamalarda da bu çocuklar eğitime alınacak.” diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ise projenin sahibinin Cemre-Der olduğunu ve proje ortağının ise Milli Eğitim Müdürlüğü olduğunu ifade etti. Çelik yaptığı değerlendirmede, “Proje Cemre-Der’e ait. Proje kapsamında öğrenciler tavsiye edildi ve durum ailelerine bildirildi. Burada üstün yetenekli çocukların eğitilmesi projesi var. Burada yapılan sınav sonunda dereceye giren ve eğitime hak kazanan öğrencilere bir yıl boyunca özel yetenek dersi verilecek. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Proje kapsamında ilk etapta 350 çocuk değerlendirmeye alındı. Yapılan ilk elemeler sonunda 240 çocuk sınava girmeye hak kazandı. 240 Öğrenci iki ayrı gruba ayrıldı. Sabah ve öğleden sonra iki ayrı gruba dahil olan çocuklar 10’lı gruplar halinde sertifikalı öğretmenlerin yetenek sınavına tabi tutuldu. Sınavda derece yapanlar daha sonra başka bir sınavdan daha geçecek. İkinci sınavda da derece elde eden çocuklar eğitim görmeye hak kazanacak.