Tolon, yaptıkları kazılardan tonlarca altın çıkardıkları iddialarını yalanladı

İstanbul 13.

Tolon, yaptıkları kazılardan tonlarca altın çıkardıkları iddialarını yalanladı
Ağır Ceza Mahkemesinde görülen İkinci Ergenekon davasının 142`nci duruşmasında CHP Milletvekili gazeteci Mustafa Balbay, eski Özel Harekat Dairesi Başkan vekili İbrahim Şahin, eski İnönü Üniversitesi rektörü Prof. Dr Fatih Hilmioğlu ve gazeteci Tuncay Özkan`ın da aralarında bulunduğu tutuklu 15 sanık ile tutuksuz sanıklardan Yalçın Küçük ve Hurşit Tolon katıldı. Sanık Küçük, bu davadan tutuksuz olmasına rağmen Odatv davasından tutuklu bulunduğu için her zaman olduğu gibi tutuksuz sanık bölümünde yer aldı.

Tutuklu sanıklardan CHP Milletvekili ve eski Başkent Üniversitesi kurucu rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ile Atilla Uğur ise duruşmaya gelmedi. Ressam Bedri Baykam da duruşmaya izleyici olarak katıldı. Kimlik tespitinin ardından tutuksuz sanık Hurşit Tolon`un savunmasına devam edildi.
Tolon, suvanmasında kendisi hakkında iddiada edilen tanık ifadelerine cevap verdi. Hayatının hiçbir döneminde yasa dışı eylemde bulunmadığını ve kimseye de bu yönde talimat vermediğini savunan Tolon, "Her zaman hukuka uygun hareket etmeye çalıştım. Hiçbir zaman kalpak giyilerek yapılacak olan yürüyüşten haberdar olmadım." dedi. Tolon, iddiaların sahibi ile ilgili olarak "Bu kişi gizli tanık değil, aleni olarak müfteridir." ifadesini kullandı.

Sanık Tolon, tanık Tayfun Güler`in, Zeytinburnu`nda 1. Ordu Komutanlığı 41. Bakım Merkezi Komutanlığı arazisinde yapılan kazıdan tonlarca altın çıkarıldığı iddiasının da söylentiden ibaret olduğunu iddia etti. İddia üzerine Maliye Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve 1. Ordu Komutanlığı temsilcilerinin konuyla ilgili araştırma yaptıklarını belirten Tolon, "Herhangi bir kişi ya da kuruma kazı ve araştırma izni verilmediğinin anlaşıldığı ifade edilmiştir." dedi.