Taksim’de Nükleer Karşıtı Eylem

Taksim’de toplanan bir grup, Atlantik Konseyi tarafından düzenlenen Karadeniz Enerji ve Ekonomik Forumu’nda nükleer enerjinin gündeme alınmasını protesto etti.

Taksim’de Nükleer Karşıtı Eylem

Taksim Meydanı’nda toplanan yaklaşık 10 kişilik grup, üzerinde USA yazılı bir füze, radyasyon simgeli dövizler ve “HES, Termik, Nükleer felaket, Amerika Karadeniz’den defol” yazılı bir afişle protesto gösterisi düzenledi. Atlantik Konseyi toplantısına alınmadıklarını iddia eden göstericiler adına basın açıklaması Kızılca Yürür isimli bir eylemci yaptı. İstanbul’da gerçekleştirilen Karadeniz Enerji Forumu’nu düzenleyen Atlantik Konseyi’nin toplantının başlarında karanlık yüzünü gösterdiğini iddia eden Yürür, Karadeniz’i doğası ve denizi ile mahvedenlerin, geçmişte Avrupa’ya füzeler yerleştirmek isteyen Madeleine Albright ile buluşarak hem Malatya’ya füze kalkanı, hem de Sinop ve başka yerlere nükleer santral yerleştirmek için pazarlık yaptıklarını ileri sürdü.

Karadeniz Enerji ve Ekonomik Forumu’nun internetten yayınlanan program metninde “Japonya, Almanya ve İsviçre nükleer programlarından vazgeçerken biz nükleer programın geleceği için neler yapabiliriz” ifadesinin yer aldığını söyleyen Yürür, En gelişmiş ülkelerin bile güvenlik sorunu yüzünden nükleer enerjiden vazgeçerken, toplantılarda bu konunun gündeme gelmesinin yanlış olduğunu dile getirdi.
Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.