Chp Tunceli Milletvekili Kamer Genç:

Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde (TBMM) yaptığı konuşma sırasında TBMM İdare Amiri Salim Uslu ile yaşadığı tartışma ile gündemden düşmeyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Kamer Genç, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Manisa`nın Salihli ilçesine geldi.

Chp Tunceli Milletvekili Kamer Genç:
Salihli`de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Teşkilatını ziyaret eden ve daha sonra Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay`ı ziyaret eden Genç, akşam ise Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ile Eğitim-İş Sendikasının ortaklaşa düzenlediği Cumhuriyet Balosu`na katıldı. Genç burada yaptığı konuşmada, Türkiye`ye demokrasiyi, insan haklarını getiren, karanlıklardan aydınlıklara kavuşturan Yüce Atatürk`ün adıyla kurulan bir derneğin düzenlediği yemeğe katılmaktan dolayı büyük bir onur duyduğunu belirterek,"1920`lerde başlayan İstiklal Savaşı`nı kazanmak suretiyle kurulan Cumhuriyet bazı hain güçlere ve hain emelli insanlar için büyük bir dert oldu. O yıllardan beri bu devleti, bu Cumhuriyet`i yıkmaya çalışan o hain emelli insanlarla maalesef el birliği yaparak bugüne geldik. 1920`li yıllarda Yunanlılar, İngilizler, İtalyanlar, Fransızlar Anadolu`nun birçok yerini işgal ederken o dönemde bu toprak içerisinde yaşayan insanlar ayrı bir devlet kursalardı o zaman hazır yabancı güçler varken onlarla işbirliğiyapıp ayrı bir devlet kurabilirlerdi. Ama o dönemde bu topraklarda yaşayan asil insanlar o emperyalist güçlere uşaklık yapmayıp bu memleketin istiklali kazanması için canlarını verdiler. Ancak daha sonra yabancı emperyalist güçlere uşaklık yapmaya soyunan bir takım hainler maalesef bugün bu ülkeyi parçalamak için mücadele ediyorlar ve bu memlekette kardeş kanının akıtılmasına sebebiyet veriyorlar" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Türkiye`yi Suriye ile savaşa sokmak istediğini iddia eden Genç, `CHP heyeti Suriye`ye gitti. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüştüler. Esad, buradaki konuşmasında CHP heyetine şunları aktarmış; `Biz Tayyip Erdoğan ile beraber kan kardeşiydik. Fakat bir gün Obama bana telefon etti. İsrail ile anlaşacaksın dedi. Ben ise, Biz İsrail ile nasıl anlaşalım. Benim topraklarımın büyük bir kısmını İsrail işgal etmiş dedim. Bu konuşmadan sonra Tayyip Erdoğan bana düşmanoldu.` Tayyip Erdoğan Suriye`den insanları getiriyor Türkiye`de besliyor. Bizim Suriye ile ne işimiz var. Bizim Suriye`nin topraklarında gözümüz yok. Maalesef Tayyip Erdoğan bir maceranın peşinde. Bugün Recep Tayip Erdoğan Türkiye`de kendisinin karşısında olan herkesi cezalandırıyor. Bugün Türkiye`de basın Erdoğan`ın emrindedir. Kendisi nerde bir konuşma yapıyorsa basın veriyor` dedi

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz ise, "Acılarımızı her zaman paylaştık. Ancak hiçbir dönem Cumhuriyet Bayramı`nın iptal edildiğini görmedik. Cumhuriyet Bayramı iptal edildi arkasından başka törenlerde şaşalı davetiyelerle kutlandığını gördük. Atatürk`ü anma törenlerini bir faksla bize bildirdiler. Oysa ki Atatürk`ümüze ceza veren Sultan 1. Abdülmecit`e özel bir davetiye hazırlatıldı. İşte bugünlerdeyiz. Atatürkçü birey olarak hepimize ayrı ayrı iş düşmektedir" dedi

Gece Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ve ADD Salihli Şube Başkanı Rafet Yavaş`ın konuşmasının ardından müzikli eğlence ile devam etti.
Kaynak: İHA