Bir Garip Arazi Davası

Trabzon merkeze bağlı İncesu köyünde bulunan arazilerini değerinden az miktarda para teklifini reddeden aile satmak istemediği arazi nedeniyle zor günler yaşıyor.

Bir Garip Arazi Davası
Ailenin iddiasına göre, merkez İncesu köyünde bulunan arazilerinin mahkeme kararı ile otlak-çalılık olarak geçtiğini söyleyen arazi sahiplerinden Mahmut Yıldırım’ın oğlu Ali Yıldırım, arazilerinin çimento madeni üzerinde bulunduğunu ve değerinden daha ucuza kapatılmak istendiğini söyledi. Rant çevrelerinin Trabzon 1. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimliği’nden aldığı bilirkişi raporuyla araziyi killi toprak olarak gösterdiğine dikkat çeken Yıldırım “Biz satmak istemiyoruz ancak zorla almak istiyorlar. Elimiz de Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ almış olduğumuz rapor var. Raporda arazimizden almış olduğumuz kayaç örneğinin, kristalize kireç taşı olup yaklaşık yüzde 90 oranında kalsiyum karbonat ve yüzde 4 oranın da kuvars kristalinden, oluştuğu tespit edilmiştir. Bu oran ile bizim arazimizin çimentonun yapımında kullanılan ham maddenin kaliteli olduğunu öğrendim. Arazimizin değerine göre fiyat verseler satacağız. Ancak bizden araziyi yok pahasına satmamız isteniyor. Dedemizden kalan 5 dönümlük bir arazimiz var onu da heba etmek istemiyoruz” dedi.

Öte yandan bilirkişi raporunda incelemenin ardından yapılan hesaplamalar neticesinde 4960 metrekarelik arazinin değeri 396 bin 800 TL olarak belirlenirken, arazi sahipleri ise arazilerinin değerinin milyonlarca lira olduğunu iddia ediyor.
Kaynak: İHA