''Bölge insani terörün musallatından sıyrılacak''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis'te Eren Üniversitesi'nin açılışında yaptığı konuşmada terör örgütüne sert mesajlar verdi. Terörün bu bölgeye acıdan, kandan başka birşey kazandırmadığını belirten Erdoğan, "Göreceksiniz terör örgütünün ve onun uzantılarının maskesi çok daha hızlı düşecek, bölge insanı terörün musallatından sıyrılacak" dedi.

''Bölge insani terörün musallatından sıyrılacak''
Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

'Benim bugün ziyaretimin esas nedenlerinden biri depremle ilgili çalışmaları yerinde görmektir. Bitlis'i mağdur etmeyiz, asla da mahrum bırakmayız. Bugün burada bu törenle Bitlis'e 14 ayrı yatırımı kazandırıyoruz. Tek bir törenle yaklaşık 30 trilyonluk bir yatırımı bugün resmi olarak hizmete alıyoruz. Bitlis Eren üniversitemizin kuruluşunu 2007 yılında gerçekleştirdik.

2400 dönümlük inşaatın kampüs maliyetinin yarısını Eren ailesi kabullendiler. Yüzde 50'sini de devlet olrak bizler halledeceğiz. Süratle devam eden bu yatırımları da inşallah Bitlis Eren Üniversitesi bütünüyle bir olgunluk arz eder hale geleck, çok büyük daha kapasitede öğrenci alabilir hale gelecek. Fen Edebiyat Fakültesi Eren Holding tarafından tamamlandı.

Ülkemizin diğer vilayetlerindeki iş adamlarımızın da kendi vilayetlerine sahip çıkması bakımından bir örnektir, ben kendilerini tebrik ediyorum. Allah bol bereketli kazançlar nasip etsin.

Uzun ince bir yolda yürüyoruz. Yüküğümüz ağır. Atacağımız adımlarla geleceği çok daha farklı şekilde imar edeceğiz. Şuanda yapılmakta olan yurt binamız inşallah bu yurt binamızın ilaveten 500 kız 500 erkek olarak yeni yurt binaları ile takviye edeceğiz. Bunu daha da güçlendirmemiz gerekiyor. Bunun yatırım talimatını da vermiş bulunuyoruz. Önümüzdeki dönemde burada bir de eğitim araştırma hastanemizi yeri falan belirlendi bununda süratle adımını atacağız.

Bitlis'e gecikmiş yatırımlar için çalıştık çalışıyoruz. Maziye bakın, Bitlis'in yollarını düşünün. Ben Bitlis'e geldiğimde 15 yıl önce geldiğimde neydi, iktidar olduğumuzda neydi şuanda ne oldu. Artık Bitlis modern bir hale geldi. Bugüne kadar bize bazı arkadaşlarımız direndi bundan sonra direnemeyecekler.

Son Van Depremi'nin ardından yeni bir çalışma başlattık. Artık Çevre ve Şehircilik bakanlığımız bu işin sorumluluğunu yüklenerek kentsel dönüşüm ve değişim projeleri ile şehirlerin üzerine gideceğiz, uygun olmayan tüm binaları kamulaştırarak yıkmak suretiyle şehirlerimizi yeniden inşaa edeceğiz. Bitlis de bunlardan biridir.

Sadece Bitlis değil, bölgede ihmal edilmiş, mahrum bırakılmış tüm illerimize elimizi uzattık. Yılların ihmalini telafi etmek için yoğun çaba sarfettik. Sadece doğu ve güneydoğu illerimize yaptığımız yatırımların toplamı 35 katrilyona ulaştı eski parayla. Biz insanı sadece ekonomik bir unsur veya tüketici olarak görmedik, görmüyoruz. İktidarımızın 9 yıldır bölgede gerçekleştirdiği reformlar bizim insana verdiğimiz değerin bir sonucudur. Biz 74 milyonu kardeş olarak görüyor herkesi birinci sınıf bir vatandaş olarak görüyoruz. Bingöl ile Kocaeli, Bitlis ile Ankara arasında hizmetler yatırımlar noktasında hiçbir fark ayrım olmaması için azami hassasiyetle çalışıyoruz. Bizim 9 yıldır yaptığımız yatırımları tehdidin unsuru olarak lanse etmeye çalışanlar yalan söylüyor, kendi kirli emellerini kapatmaya çalışıyorlar.

FAİLİ MEÇHULLERİ DİLLERİNDEN DÜŞÜRMEYENLER YARGISIZ İNFAZLARI GÖRMEZDEN GELİYOR
Terör bu bölgeye acıdan, kandan başka birşey kazandırmamıştır bölgeye. Sizin bu korkutmanız sebebiyle bu hizmetler geliyordu da bizden önceki 21 yıldaki iktidarda neden hizmetler gelmedi? Bizim bu millete, bu topraklara aşkımız var sevdamız var. Bizim Allah'a muhabbetimiz ve korkumuzdan başka kimseden korkumuz yoktur bu da böyle bilinsin. Terör sadece gençlerin kanını içmekle, anaları evlatsız bırakmakla kalmamış, bölgenin kalkınmasının en büyük engel olmuştur. Şurada yolun üzerine mayın döşemek suretiyle vatandaşımızı katletenlerin bu ülkeye verebileceği herhangi birşey olabilir mi? Bunların bu ülkeye vahşetten başka verebileceği hiçbir şey yoktur.

Biz TRT6'yı kurmak istediğimizde terör örgütü ve ona destek olanlar karşı çıktılar. Yasakları kaldırdıkça tedirgin oldular. Bölgeye yol okul hastane yurt yaptık, havaalanı yapıyoruz bunları engelemeye çalıştılar. Öyle ki bu bölgede özgürlükler yaygınlaştıkça, demokratik standartlar yükseldikçe terör örgütü ve uzantıları kendi inkar ve faşizm sistemlerini tesis etme gayretine girdiler. 9 Yıl öncesine kadar faili meçhulleri dillerinden düşürmeyenler bugün yargısız infazları görmezden geliyorlar. Sanatçıya, düşünürlere, yazarlara, özellikle baskı girişimlerini arttırdılar. Yol kontrollerinden şikayet edenler aynı engelleri uygulamak için can atıyorlar.

Terör örgütü ve onun uzantılarının bu faşizan baskılarını artık görün. İnşallah terör örgütünün elinde bir tek dahi istismar aracı kalmayacak. Göreceksiniz terör örgütünün onun uzantılarının maskesi çok daha hızlı düşecek, bölge insanı terörün musallatından sıyrılacak. Biz vazgeçmeyeceğiz. Hakkari'de, Yüksekova'da havaalanı yapıyoruz, inşaat başlayacak istemezük, Şırnak'ta havaalanı yapacağız anlayış aynı. Gelenleri tehdit ediyorlar gitmeyeceksiniz. Aynı şey Iğdır'da ama biz dinlemedik, hepsinin inşaatı devam ediyor. Bunların neresinde bu ülkenin evladı olmak veya bu vatanı sevmek veya bu ülkenin evlatlarını sevmek var. O su nereye gidecek? Kürt'e gidecek, Türk'e gidecek, Laz'a gidecek. Oradaki enerji kime gidecek Kürt'e gidecek, Türk'e gidecek. Bunların ki tamamen seviye kaybı. Terörle kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz, sivil vatandaşların haklarını muhafaza edeceğiz. İnşallah önümüzdeki yıllarda Türkiye bu beladan kurtulmuş, tüm enerjisini ve kaynaklarını 2023 yılına kullanıyor bu uğurda harcıyor olacak. Kazançlarımız daha da çoğalacak. Bu mücadelemizde bize destek veren tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum, sizleri de sevgi ve saygı ile selamlıyorum.
Kaynak: İHA