Doğanşehir Süt Üreticileri Birliği Kuruldu

Malatya`nın Doğanşehir ilçesinde Süt Üreticileri Birliği resmen kurulurken, ilk genel kurulda başkanlığa Erkan Sabancı getirildi.

Öğretmenevinde gerçekleştirilen genel kurulda bir konuşma yapan kurucu başkan Erkan Sabancı, "1600 TL`lik sermaye ile kurulan birliğimiz kuruluşundan bu güne kısa süre içerisinde 410 TL gider yapmış banka hesabımızda bin 190 TL paramız bulunmaktadır. Amacımız ilçemizde bulunan bütün süt hayvanlarının kayıt altına alınarak birliğimize bağlamaktır. Bu sayede Doğanşehir çiftçisinin resmi bir kurumla irtibatlandırılması açısından yapacağı işlemlerde ve hizmetlerde kar sahibi olmaları hedeflenmektedir" dedi.

2012 yılı tahmini bütçesi 5 bin 500 TL gelir ve gider olarak denk bütçe oluşturularak genel kurulda oy birliği ile kabul edildi. Genel kurulda oylanması gereken hususlar okunarak oy birliği ile kabul edildi

Doğanşehir Süt Üreticileri Birliği seçimlere ise tek listeyle gidildi ve liste şu şekilde oluştu: Asıl yönetim kurulu: Erkan Sabancı (Başkan), Ercan Ürkmez, Aykut Demirtaş, Burak Doğan ve Ergün Günaydın. Denetleme kurulu asıl üyelikler, Eyüp Zelyurt, Abdurrahman Küçük ve İdris Aslan. "
Kaynak: İHA