Vanlı 149 Depremzede İstanbul`da

Depremle sarsılan Van`dan İstanbul`a getirilen 149 depremzede, İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ne (İBB) ait Çiroz Özürlüler Yaz Kampı`na yerleştirildi.

Van`a dönmeyi düşünmediklerini belirten depremzedelerden biri, İstanbul`da kendilerine sunulan hizmetten duyduğu memnuniyeti, "Geldiğimiz günden beri bize cumhurbaşkanı gibi davranıyorlar" sözleriyle ifade etti.

149 depremzede vatandaş, içinde banyo, tuvalet ve sıcak suyu bulunan yaz kampına yerleştirildi. Kendilerine sıcak bir ortam sağlanan depremzedeler, sağlık hizmetlerinden de kolaylıkla yararlanabiliyor. Depremzede Saadettin Şevgin, "4 kişilik bir yerde kalıyoruz. Şimdilik her şey mükemmel. İleriye dönük inşallah daha iyi olur. Burada ne kadar kalacağımız belli değil. Van`da bir şey kalmadı. Evlere girilemiyor. Van bizim memleketimiz, her şeyimiz orada. Fakat bu gidişle ben İstanbul`a yerleşmeyidüşünüyorum. Çünkü Van sürekli sallanıyor. Çok kalabalık bir aileydik, ölen akrabalarımız var" dedi

Eşi Bedevi Şevgin de, 10 çocuğu olduğunu belirterek, "Yetkililere çok teşekkür ediyoruz. Bize çok iyi davranıyorlar. Korkumuzdan Van`a gidemiyoruz, burada kalmak istiyoruz" diye konuştu

Ailesiyle birlikte İstanbul`a gelen Murat Baran ise kendilerine sunulan hizmetten büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Kızları Nisanur ve Ayşe ile kameraların karşısına geçen Baran, "Çok duyguluyum. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Böyle bir ülkede yaşadığım için çok şanslıyım. Evimizi, yurdumuzu bıraktık geldik. Evim, işyerim çok hasar gördü. Çocuklarımı, eşimi ve babamı alıp geldim. Annem ve kardeşlerim orada kaldı. Onları da getirmeye çalışıyorum. Psikolojimiz bozuldu. Bunu yaşamayan bilemez.Geldiğimiz günden beri bize cumhurbaşkanı gibi davranıyorlar. Van`dan buraya özel uçakla geldik. Polis eskortu eşliğinde buraya getirildik. Çok duygulandık. Bize çok iyi davranıyorlar. Yemekler önümüzde. Sıcak su, her şeyimiz var. Bütün Türk halkına teşekkür ediyorum. Bize çok büyük yardımlar oldu. Bu, kardeşliğimizi daha da çok pekiştirdi. Esnafım, dükkanım büyük zarar gördü. Artık Van`da yapacak işimiz yok. Burada kalacağım, Van`a gitmeyi düşünmüyorum. Çok sevsem de, önce ailemi düşünmek zorundayım"ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA