Babil`e Yerel Yönetim Desteği

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Irak’ın Babil şehrinden gelen yöneticilere, yerel yönetimde halk odaklı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Babil`e Yerel Yönetim Desteği


Başkan Altepe, Babil’in savaş sonrası yeniden yapılandırılması konusunda incelemeler yapmak üzere Bursa’ya gelen Iraklı heyeti tarihi belediye binasında ağırladı. Babil İl Belediyesi Meclis Üyesi Kadhim Majeed Toman ile Babil’de eğitim, güvenlik ve ulaştırma alanlarında görev yapan yöneticilerle Bursa Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan’ın da hazır bulunduğu ziyarette, konuk heyet, Başkan Altepe’den Bursa’daki belediyecilik sistemi hakkında bilgiler aldı.


Bursa’da gezerek, incelemelerde bulunduklarını anlatan Babil İl Belediyesi Meclis Üyesi Kadhim Majeed Toman, Başkan Altepe’yi kente vizyon katan çalışmalarından dolayı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Toman, Başkan Altepe’den Büyükşehir Belediyesi’nden bir teknik heyetin de Irak’a giderek, Babil ile ilgili çalışmalara destek vermelerini istedi.


Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları anlatan ve belediyeciliğin halktan yana olduğunu kaydeden Başkan Altepe, halen devam eden 950 projenin bulunduğunu, projeler tamamlanınca kentin değerine değer katacağını söyledi. Bursa’da yapılanların dünyadaki hizmetler incelenerek en güzel projenin hazırlandıktan sonra hayata geçirildiğini anlatan Başkan Altepe, “Bursa, her yönüyle dünyaya örnek oluyor. Bursa’nın en önemli özelliği bir tarih kenti oluşu. Bursa’daki eserlerin ortaya çıkması için yoğun bir faaliyet başlattık. İlk dönem Osmanlı eserlerinin yanı sıra bu dönem eserlerinin de aynı anda yapıldığı bir merkez Bursa. Somut çalışmaların yanı sıra soyut mirası da öne çıkarmak için çalışmalara devam ediyoruz. Sadece tarih değil, kültürel, sportif, sosyal alanlarda da çalışmaya devam ediyoruz. Şehrin gelişmesiyle ilgili her türlü adımı atıyoruz.” diye konuştu.

Başkan Altepe, yatırımlarda herkesin görüşünü aldıklarını ve alanında uzman isimlerle çalıştıklarını anlatarak, “Yerel yönetimde halk odaklı çalışmalara önem veriyoruz. Bir şehrin sıkıntısını ancak içinde yaşayan bilir.” dedi. Başkan Altepe, ziyaretin sonunda konuklarına, plaket ve Bursa’yı tanıtan birer kitap armağan etti.