Evliya Çelebi, Paris`te Anıldı

Doğumunun 400.

Evliya Çelebi, Paris`te Anıldı
yılı sebebiyle UNESCO, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür Bakanlığı ve Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen Evliya Çelebi etkinliklerinin ilki Paris`te başladı.


11 Aralık tarihine kadar devam edecek Evliya Çelebi’yi anma programlarının ilki dün gece yapılırken ‘bir Osmanlı seyyahı Evliya Çelebi’ başlığı altında düzenlenen geceye Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov’un yanı sıra eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da katıldı. Medeniyetler İttifakı Türkiye Eşgüdüm Komitesi Başkanı Başkanı Bekir Karlığa`nın açılış konuşmasını yaptığı gecede, Üsküp`ün Mayıs ayındaki etkinliklere ev sahipliği yapmasına dair protokole imza atıldı.


Makedonya Cumhurbaşkanı Ivanov, etkinliklerin kendi ülkelerinde düzenlenecek olmasından mutluluk duyduklarının altını çizdi.


Gecenin ilerleyen saatlerinde Bezmara muzik gurubu ise davetlilere Evliya Çelebi dönenimin müzik aletlerini kullanarak bir konser verdi.


Etkinlikler çerçevesinde Evliya Çelebi`nin hayatının anlatıldığı, yapımcılığını ve yönetmenliğini Nurdan Arca`nın yaptığı ``İstanbul`un Tılsımları: Ne Tevatür Ne Muhakkaktır`` başlıklı belgesel film de gösterime sunulacak.