CHP'nin toplama kampları

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "21'inci yüzyılın Türkiye'sinde bir toplama kampının bahçesindeyiz." demişti. Kılıçdaroğlu'na Erdoğan'ın cevabı ise gecikmedi: "Toplama kampının ne demek olduğunu Kılıçdaroğlu çok iyi bilir." İşte Başbakan Erdoğan'ın işaret ettiği CHP'nin toplama kampları...

CHP'nin toplama kampları
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Silivri'yi toplama kamplarına benzetti...Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında cevap verdi:"TOPLAMA KAMPLARI CHP'NİN İŞİ. CHP, toplama kampı oluşturmak varsa bu işi onlar çok iyi başarıyor!.." Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dikkat çektiği CHP işi toplama kampları hangileriydi?..İşte cevabı

CHP...AŞKALE TOPLAMA KAMPI!..

CHP, 1942 yılında Toplama Kampı kurarak ülkedeki Musevileri, Rumları, Ermenileri bu kamplarda topladı. Bu sonuca yol acan gelismeler, dinsel azınlıklara yönelik varlık vergisi çıkarılmasiyla basladi. Hiç itiraz hakkı tanınmadan 15 gün içinde bu vergilerin ödenmesi istendi. Böylece azınlıklar vergileri ödeyebilmek için malını mülkünü satmak zorunda kaldılar. 15 günde neyi kaça satacaksınız ki. Örneğin ünlü işadamı İshak Alaton'un ailesi, evi barkı satsalar da yetmedi ve evdeki kemanlarına da satılığa çıkardılar, ancak yine de yetmedi ve toplama kampına bir kurban vermekten kurtulamadılar. Vergileri ödeyemeyenler Erzurum Askale'deki Toplama Kamplarına gönderildi ve buralarda çalışmaya mahkum edildi. Ailelerin bütün kurulu düzeni bozuldu, her biri bir yana savruldu, bütun mal varliıklarını kaybettiler, ülkelerine olan bütün güvenleri sarsıldı. Aşkale'ye gidip de dönmeyenler oldu. Milli Şef İsmet Inönü rejimi azınlıklara onarılmaz bir trajedi yaşattı."

Tarihçi Yazar Hıdır Geviş, " Toplama kampları bir tek Nazilere özgü bir marifet sanılır, oysa tarihte pek çok ülke bu yönteme başvurdu" diyor ve ekliyor:
" 2, Dünya Savaşı sırasında bazı devletler içlerindeki 'yabancıları"' düşman görme histerisine kapılarak "temizlik" harekati başlattılar ve bu yabancıları toplama kamplarına sürdüler. İnönü rejimi, pek çok Hristiyan ve Museviyi Aşkale'deki toplama kampına kapatırken, dönemin Amerikan hükümeti de kendi toprakları içinde yaşayan Japon ve Alman asılli Amerikan vatandaşlarını benzeri kamplarda trajik bir yaşama mahkum etti."

CHP...55'LER OLAYI...TOPLAMA KAMPI...

CHP darbesi 27 Mayıs'ın da sicilinde toplama kampı var.y
27 Mayıs yönetimince Batı Anadolu'da mecburi iskana tabi tutulan 55 Kürt ‘Ağa’sı... 27 Mayıs'ın hemen sonrasında ‘Doğu İllerinde bazı olaylara sebebiyet vermeleri ihtimaliyle 244 aşiret ağası ve şeyh Sıvas’ta bir toplama kampında toplandı. Beş aydan fazla toplama kampında tutulan bu kişilerden 55'i 19 Ekim 1960'ta İskan Kanunu'na eklenen bir kanunla Batı'ya gönderildi. Sürgünün gerekçesi, Doğu Anadolu'nun toprak ağalarından ve din istismarcılarından temizlenmesi ve Kürtçülük hareketlerinden duyulan tedirginlikti. Dönemin Devlet Başkanı Cemal Gürsel, Ağustos 1960'da İsmet İnönü ile yaptığı görüşmede, ağalar tarafından kışkırtılan Kürtçülük hareketlerinden rahatsız olduklarını ve önlem alacaklarını söylemişti. Sivil yönetime geçildikten sonra, Eylül 1962'de kabul edilen bir kanunla 55'lerin yerlerine dönmeleri, ancak 5 bin dönümden fazla topraklarının kamulaştırılması kabul edildi. 55'lerle ilgili olarak, sadece 14'ünün gerçekten toprak ağası olduğu ve CHP yanlısı ağalara dokunulmadığı öne sürüldü. Şeyh Abdürrezzak Ensarioğlu da 55'lerden biriydi.

İSTİKLAL MAHKEMELERİ...TOPLAMA KAMPI...
İstiklal Mahkemeleri de, CHP zihniyetinin "toplama kampları" için bariz örnekler oluşturuyor.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: Haberevet.com