Kenya Başbakanı, İsrail’den Yardım İstedi

Kenya Başbakanı, İsrail’den Yardım İstedi
Odinga, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’ten, Somali’den misilleme yapan Şebab’a karşı mücadele veren Kenya polisine destek vermesini istedi.


Raila Odinga’nın İsrail`den yardım isteme sebebi “saldırılara karşı tecrübeli olması” olarak açıklanırken, Eş- Şebab örgütü, Kenya’nın girişimini “provokasyon” olarak değerlendireceğini bildirdi.


Kenya ordusu geçen ay yüzlerce askerini Şebab örgütünün saldırılarını durdurmak için Somali içlerine gönderdi. Örgüt ise karşılık olarak Kenya’nın başkentinde bombalı terör saldırısı gerçekleştirdi.

Son zamanlarda, açık denizlerdeki güvenlik sebebiyle korsan faaliyetlerinde çok başarılı olamayan Eş-Şebab, komşu Kenya’da özellikle fidye için turistleri hedef alan saldırılar gerçekleştirmeye başladı.