İtalya`da Monti Süreci Başladı

İtalya`da yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Mario Monti, "Zor bir sürece giriyoruz ancak zorlukları fırsata çevirmek için gereken çabayı göstereceğim" dedi.

İtalya`da Başbakan Silvio Berlusconi`nin istifasının ardından, Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano tarafından hükümeti kurmak üzere görevlendirilen ekonomist Mario Monti, gün içinde Temsilciler Meclisi Başkanı Gianfranco Fini ve Senatosu Başkanı Renato Schifani ile ayrı ayrı görüştü. Avrupa Birliği Eski Komiseri olan ve Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano tarafından hükümeti kurmak üzere görevlendirilen Monti, ikili görüşmelerinin ardından Giustinani Sarayı`nda basın toplantısı düzenlendi.

İlk gün görüşmelerinin yapıcı ve olumlu geçtiğini belirten Monti, "Kriz içindeki ülkemi bu durumdan kurtarmak için elimden gelenin fazlasını yapacağım. Zor bir sürece giriyoruz ancak zorlukları fırsata çevirmek için gereken çabayı göstereceğim. Yeni reformlar hakkında konuşmak için henüz çok erken. Ancak geçtiğimiz hafta AB tarafından kabul edilen ve uygulanması istenen reformlar, ülkemizi tekrardan dünyanın ekonomice sayılı ülkelerinin arasına sokacaktır" açıklamasında bulundu.

Öte yandan, İtalya`nın seçim takvimine göre seçimlerin 2013 baharında yapılması gerekiyor ancak Monti`nin, Avrupa Birliği`nin istediği ekonomik reformları yerine getirdikten sonra sandığa gitmesi tahmin ediliyor

Kaynak: İHA