Çiçek: Diplomatların Can ve Mal Güvenliğini Sağlamak Suriye’nin Görevidir

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, "Temennimiz, Suriye’nin bu değişimi ve dönüşümü doğru anlayarak halkın isteklerine, taleplerine kulak vererek, gerekli adımları atmasıydı.

Çiçek: Diplomatların Can ve Mal Güvenliğini Sağlamak Suriye’nin Görevidir
" dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ankara Nallıhan’da Ankara Üniversitesi’ne bağlı Nallıhan Meslek Yüksek Okulu’nun açılışına katıldı. Gazetecilerin, gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Meclis Başkanı Çiçek, Suriye’de göstericiler tarafından basılan Türk Büyükelçiliği hakkında açıklamalarda bulundu. Bir ülkede bulunan elçilikler ile konsoloslukların, o ülkenin sorumluluğuna tevdi edildiğini kaydeden Çiçek, bu kurumların her türlü güvenliğinin o ülke tarafından sağlanması gerektiğini belirterek, “O nedenle, burada diplomatik temsilcilik görevini yapan insanların can ve mal güvenliğini sağlamak da Suriye’nin görevidir.” diye konuştu.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, açılışın ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Suriye’deki elçilik binasının hatırlatılması üzerine, Çiçek, bu konuda Dışişleri Bakanlığı’nın, Suriyeli yetkililer ile görüştüğünü belirtti. Türkiye’nin bu konudaki hassasiyetini yetkililere iletildiğini kaydeden Çiçek, şöyle devam etti: “Temennimiz, Suriye’nin bu değişimi ve dönüşümü doğru anlayarak, halkın isteklerine, taleplerine kulak vererek gerekli adımları atmasıydı. Maalesef bu konuda geç kalındı. Birçok insan da hayatını kaybetti. Komşuda bu türden rahatsızlık olduğu zaman Türkiye bundan rahatsızlık duyuyor. Bedelini de Türkiye ödüyor. Irak’ta geçmişte yaşandığı gibi. Onun için temenni ederiz ki orada her şey normalleşir. Ama halkın talepleri dikkate alınarak.”
Cemil Çiçek’e, partilerin grup başkan vekilleri ile bu akşam niçin bir araya geleceği sorusu da yöneltildi. Meclis Başkanı Çiçek, soruya şöyle cevap verdi: “O normal olarak yaptığımız toplantının devamıdır. Meclis olduktan sonra, meclisimizi yöneten meclis başkan vekilleri ile sonra komisyon başkanları ile toplantı yaptık. Bugün de gurup başkan vekilleri ile toplantı yapacağız.”
Nallıhan Meslek Yüksek Okulu’nun açılışına, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı, Ankara Üniversitesi öğretim üyeleri katıldı.