Van'da vatandaş barınacak yer arıyor

VAN'da meydana gelen 7.2'lik depremde hasar gören bazı binalar, çarşamba günkü 5.6'lık depremde yıkıldı. Birçok evin kullanılamaz durumda olduğu kentte vatandaşlar, şimdi de soğuk hava ile mücadele edip, barınacak yer arıyor.

Kalacak yer bulamayan bazı aileler, çocuklarıyla birlikte yerleştikleri çadır kentlerde 15 kişi aynı çadırda yaşamak zorunda kalıyor.

Depremde evleri yıkılan veya hasar gören vatandaşlar, bir de kar ve gece eksi 10 dereceye kadar düşen soğukla mücadele ediyor. Van Şehir Stadı’nda kurulan çadırkentteki çadırlar yoğun talebe yetmeyince, çok sayıda aile aynı çadırı paylaşmak zorunda kaldı. Bazı çadırlarda çoluk- çocuk 15 kişi yatmak zorunda kalan vatandaşlar, bir an önce kendilerine barınacak yer bulunmasını istedi.

YATACAK YER YOK

Çadırkentte kalanlara psikolojik destek amaçlı kurulan Sosyal Yaşam Çadırı’na da dışarıda kalan 50 aile yerleştirildi. Sayıları 300 kişiyi bulan 50 aile, çadırda adeta üst üstte yatmak zorunda kalıyor. Yerlere serilen yataklarda aynı yatakta 5- 6 çocuk yatarken, yer bulamayan büyükler ise oturup uyuklayarak sabahlıyor.

Koşullarının çok zor olduğunu vurgulayan depremzedeler, "Kalacak yerimiz yok. Çadır istedik vermediler, bize 'çadırkentlere geçin' dediler. Çadır kente geldik, burada da kalacak yer yok. Nereye gideceğiz, 15 kişi bir çadırda kalıyoruz. 6- 7 çocuk aynı yatağı paylaşmak zorunda kalıyor. Bize sahip çıkılsın" dedi.