Afrikalı Öğrencilerden Gülsar’a Ziyaret

Somali ve Etiyopya’dan Türkiye’ye eğitim için gelen öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar’ı makamında ziyaret etti.

Afrikalı Öğrencilerden Gülsar’a Ziyaret


Eğitim görmek üzere geldikleri Bursa’da Özel Rafet Kahraman Kız Lisesi`ne yerleştirilenler İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar tarafından kabul edildi. Öğrencilerle sohbet eden İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, öğrencilere ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Türkiye’nin tarihten gelen büyük bir mirası üstlendiğine dikkat çeken Gülsar, “Tarihte dara düşen tüm milletlerin yanında bulunan Türk devletlerinin varisi olan Türkiye de tüm gücüyle bu misyonu üstlenmeye devam etmekte ve edecektir. Yapılan bu hizmetler gelecek nesiller tarafından takdirle yad edilecektir.” şeklinde konuştu.


Özel Rafet Kahraman Kız Lisesi Müdürü Fethi Yumçak da gelen öğrenciler hakkında bilgi verdi. 8’i Somali, 4’ü Etiyopya’dan olmak üzere okullarına eğitim için 12 öğrencinin kaydedildiğini belirten Yumçak, 2012’nin ilk aylarına kadar öğrencilerin Türkçe öğreneceğini belirtti.

Misafir öğrenciler de Bursa’da eğitim almaktan ve kendilerine gösterilen misafirperverlikten memnuniyet duyduklarını ifade etti.