"sanatın Şefkat Eli” Van`a Teselli İçin Ulaşıyor

Nesrin Çaylı Sanat ve Okuma Evi öğrencileri, sanat çalışmalarını sergileyerek elde edecekleri geliri Van’daki depremzedelere gönderecekler.

'sanatın Şefkat Eli” Van`a Teselli İçin Ulaşıyor

Ev hanımlarından oluşan Nesrin Çaylı Sanat ve Okuma Evi öğrencileri yaptıkları üç boyutlu eserleri "Sanatın Şefkat Eli Van`a Teselli İçin Ulaşıyor” isimliyle sergileyecekler. Sergiden elde edilen gelir Van’da yaşanan deprem sonucu mağdur olanlara Kızılay işbirliği ile ulaştırılacak.

Nesrin Çaylı Sanat ve Okuma Evi öğrencileri Tülin Bektaş, Semra Bakan, Songül Aydın, Nesrin Koç, Hülya Temiz, Sümeyye Yücebilgili, Serap Yılmaz, Ayşe Kaya ve Selma Petek’in yaptığı sanat eserleri 14 Kasım Pazartesi günü saat 19.30’da yapılacak kokteylle Pendik’te bulunan Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak. Sergi, 14-20 Kasım 2011 tarihleri arasında açık olacak.

Nesrin Çaylı Sanat ve Okuma Evi Sanat Eğitmeni Nesrin Çaylı, sanatın evrensel diliyle evrensel yardımlaşma projeleri üretilmesi gerektiğini belirterek sanatın kişisel bir kariyer olmaktan ziyade sorunlara karşı vasıta kılınması gerekliliğine dikkat çekti. Sanat ve Okuma Evi hanım öğrencilerinin üç yıllık eğitim süresi sonrasında ortaya koydukları çalışmaların sergileneceğini ifade eden Çaylı, “Öğrencilerimiz mutfak masraflarından arttırdıkları harçlıklarını sanata yatırarak ev hanımlığı kariyerlerine sanat kariyerini de ekliyorlar. Ayrıca bununla da kalmayıp, sergi gelirlerini Kızılay aracılığıyla Van depremzedelerine bağışlayarak sanatın şefkatli bir el olması yolunda adım atıyorlar.” dedi.

Küratörlüğünü Nesrin Çaylı`nın yaptığı serginin "Sanatın Şefkat Eli" ismi ile gelenekselleştirilmesi hedefleniyor. Sanat Evi ve öğrencileri, bir önceki sergilerinde Savaş Çocukları şimdi ise Van depremzedeleri için yaptıklarını, ilerleyen dönemlerde sivil toplum projelerine imza atarak devam ettirmek istediklerini belirtiyorlar.