Mit Görevlisi Kozinoğlu Cezaevinde Hayatını Kaybetti

Milli İstihbarat Teşkilatı`nda (MİT) bir dönem Dış Operasyonlar Daire Başkanlığı da yapan ve Oda TV soruşturmasından tutuklu Kaşif Kozinoğlu, cezaevinde hayatını kaybetti.

Tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi koğuşunda gündüz saatlerinde rahatsızlığı sebebiyle Silivri Devlet Hastanesi`ne sevkedilen Kozinoğlu, geri döndüğü cezaevinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği belirtildi. Yurtiçi ve yurt dışında pek çok kritik operasyonda da yer alan MİT`çi Kozinoğlu`nun ölüm sebebi ile ilgili ilk incelemelerde, kalp krizi geçirdiği ve yapılan tüm müdahalelere rağmen akşam saatlerinde hayatını kaybettiği öğrenildi.

Cumhuriyet Savcılığının, Kozinoğlu`nun ölümü ile ilgili kapsamlı otopsi yapılması talimatı verdiği kaydedilirken, cenazenin akşam saat 19.30 sıralarında Adli Tıp Kurumu Morgu`na sevk edildiği öğrenildi.

Oda TV soruşturması kapsamında Silivri Cezaevi`nde tutuklu bulunduğu sırada yaşamını yitiren MİT personeli Kaşif Kozinoğlu, Özel Kuvvetler Komutanlığı`nın bir kolu olan Muharebe Arama Kurtarma Birliği (MAK)`ın da kuruculuğunu yapmıştı.
Kaynak: İHA