Trafiğe Duyarlı İmam Vaaz Verdi

Sarıgöl Dışkahveler Camisi İmamı Mehmet Varol, ilçede her Cuma Namazı vaazında kendisinin hazırladığı ve toplum yararına olan sosyal konuları işlemesi ile ilçe halkının sevgisini kazandı.

Trafiğe Duyarlı İmam Vaaz Verdi
Geçtiğimiz haftalarda``İçki, kumar ve uyuşturucu``ve ``Kurban Kesimi``konularını bilgisayar ve projeksiyon vasıtasıyla cemaatine ilgilendiren İmam Mehmet Varol bu hafta ki, vaazında``Trafik Kazaları`` konusunu işledi. Trafik konusunun toplumun kanayan bir yarası olduğunu ifade eden İmam Mehmet Varol``Her gün gazetelerden, televizyonlardan çeşitli sebeplerden dolayı, yani alkol, aşırı hız, emniyet kemeri ve kask takmama gibi, hatalar trafik terörüne kurbanlar vermekteyiz.``dedi. Sarıgöl DışkahvelerCamisi İmamı Mehmet Varol, Trafik konusunun toplumun her kesimine ilgilendiren bir konu olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle devam etti.``Bir din görevlisi olarak, sorumluluk bilinciyle cemaatimize trafik konusunda bilgilendirmek istedim. Hazırlamış olduğum trafik konulu CD için, Sarıgöl İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı`na ziyaret ederek, son iki yılda Sarıgöl ve çevresinde meydana gelen trafik kazaları, ölümlü vakalar, yaralıların sayılarını aldım. Kazaların oluş nedenlerini araştırdım.Kaza resimlerini topladım ve CD hazırladım`` dedi

Cuma Namazı öncesi de cemaatimize bilgisayar ve projeksiyon vasıtasıyla görüntülü olarak cemaatimize geniş bilgi verdiğini belirten İmam Mehmet Varol``Trafik konusunda cemaatimizin bilgilenmesine ve dikkatlilerine bu konuya çekmeye çalıştım. Bundan böyle, sosyal içerikli konu CD hazırlayarak cemaatime bilgilendireceğim`` dedi.
Kaynak: İHA