Sivas`ta 11.11.2011 Çılgınlığı

Tüm Türkiye`de olduğu gibi Sivas`ta da nikah salonları 11.

Sivas`ta 11.11.2011 Çılgınlığı
11.2011 tarihinde evlenmek isteyen çiftlerle dolup taştı. 40 çift nikah salonunun yolunu tutarken, Serpil Çakır ve Ersin Yurttaş çifti saat 11.11`de "evet" dedi.

Tarihin 11.11.2011 olması nedeniyle evlenmek isteyen 40 çift, Sivas Belediyesi Evlendirme Dairesi`ne akın etti. Saatler 11.11`i gösterdiğinde Serpil Çakır ve Ersin Yurttaş çiftinin nikahı kıyıldı. Çiftin nikahını Evlendirme Daire Müdürü Muzaffer Güner kıyarken, nikah masasının önüne de büyük bir saat konuldu. Mutlu çift, evlilik cüzdanlarını aldıktan sonra saat önünde gazetecilere poz verdi. Nikah tarihlerinin özel bir güne denk geldiğini söyleyen Serpil Çakır, "Özellikle bir şey yapmadık ama kısmetbugüneymiş" dedi. Damat Ersin Yurttaş ise, "Denk geldi, nasip oldu" ifadelerini kullandı.

Bugün yaklaşık 40 çiftin nikahını kıyacaklarını söyleyen Evlendirme Daire Müdürü Muzaffer Yurttaş da, "Bilindiği üzere dünyada olduğu gibi Türkiye ve şehrimizde evlenmek isteyen çiftlerin nikah tarihi olarak 11.11.2011`i tercih etmesi yoğunluğu artırdı. Bu vesile ile nikah tarihlerini özel ve akılda kalıcı yapmak isteyen çiftler, aylar öncesinden bugünü bekledi. Bu özel günde beraberliklerini anlamlandırmak isteyen çiftlerin sayısı 40 civarına ulaşmıştır. Sayıların ve rakamların uğuruna ve estetiğineinanan çiftler, yüzyılda bir gelecek tarihi anı değerlendirmek için normal zamandan 4-5 kat fazla başvuruda bulundu. Bu vesile ile bizler de Sivas Belediyesi Nikah Memurluğu olarak başvuruda bulunan 40 çiftimizin nikah akitlerini gerçekleştirmek için mesai gözetmeksizin akşam saatlerine kadar çalışacağız" şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA