Gürcistan`da Hasankeyf Sergisi

Ayfer Özen`in `Sende Keyf, Bizde Renk Yok; Hasankeyf` başlıklı fotoğraf sergisi Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti`nin başkenti Batumi Devlet Müzesinde açıldı.

Gürcistan`da Hasankeyf Sergisi

Acara Özerk Cumhuriyeti Kültür Bakanı tarafından açılışı yapılan sergi daha önce İzmir Konak Çetin Emeç Sergi Salonunda, Sinop Tarihi Cezaevinde, Erfelek Sanat Festivalinde, Boyabat Tiyatro Festivalinde, 38. Gerze Geleneksel Kültür Sanat Festivalinde sergilenmişti. Afyer Özen`in “Halkoyunları ve Renkleri” isimli sergisi Gerze Tiyatro Festivali ve Gerze Kültür Sanat Festivali kapsamında iskelede sergilenmişti.
Batmanlı fotoğraf sanatçısı Ayfer Özen’in, kişisel fotoğraf sergisinin ilk kez yurt dışında sergilenmesi sanatseverleri heyecandırdı. Uzun yıllar Batman ve çevresinde özellikle Hasankeyf fotoğraflarıyla ün kazanan fotoğraf sanatçıs Özen, Gürcistan`da büyük bir beğeni ve ilgiyle karşılandıklarını belirterek, bölgeyi, Batman`ı ve Hasankeyf`i uluslararsı bir sanatsal etkinlikte temsil etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Gürcistanlı sanatçıları da Batman`a davet eden Ayfer Özen, Acara Özerk Cumhuriyet`in Eğitim, Kültür ve Spor Bakan`ı Gia Abuladze`ye Hasankeyf tablosu hediye etti.