Cihan Haber Ajansı Gündemi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van ve Erciş`te incelemelerde bulunacak.

(12.00)

Kocaeli`nde, İzmit-Gölcük seferini yaparken kaçırılan `Kartepe` isimli deniz otobüsüne düzenlenen operasyon ve ardından yaşanan gelişmeler takip ediliyor.


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa`da bir aileye taziye ziyaretinde bulunacak. Soma`da Özel Vefa Hastanesi`nin açılışına katılacak olan Arınç, akşam da Manisa`da Enes Dindar ile Enise Sarıçam`ın düğün törenine katılacak. (14.00–15.00–19.30)

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Bahçeşehir Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin Kamu Diplomasisi Sertifika Programına katılacak. (10.00)

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün Konya’da bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunacak. (11.00–14.00)

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’ın Bayat ve İscehisar ilçelerinde temaslarda bulunacak. Bakan Eroğlu, il merkezinde yapacağı esnaf ziyaretlerinin ardından AK Parti Gençlik Kolları Kongresi`ne katılacak (13.30)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sivil toplum örgütlerini ziyaret edecek. (13.00)

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas`ta Ziraat Odası Başkanlığı`nın yeni hizmet binası ile Şefik Güngör Eğitim Uygulama Okulu`nun açılış törenine katılacak. (11.00)

30. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay`ın da katılacağı törenle kapılarını ziyaretçilerine açacak. (12.00)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Manisa ve ilçelerinde ziyaretler, temel atma ve incelemelerde bulunacak.(12.00–18.00)

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenecek `Atatürk`ü Anlamak` konulu panele CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler ve İzmir Milletvekili Oğuz Oyan konuşmacı olarak katılacak. (14.00)

MHP`nin `Siyaset ve Liderlik Okulu` çerçevesinde parti genel merkezinde `Türk Cumhuriyetlerinin Bağımsızlıklarının 20. Yılı ve Türkiye İlişkileri` konulu panel yapılacak. (14.00)

Harb-İş Sendikası 14. Genel Kurulu Büyük Anadolu Otel’de yapılacak. (09.30)

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin Trabzon teşkilatının düzenlediği eğitim programına katılacak. (11.00)

Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Denizli İl Kongresi’ne katılacak. (11.30)

Bursa Müftülüğü şehitlerin ruhlarına Mevlid-i Şerif programı düzenleyecek. Programa Amir Ateş, İsmail Coşar gibi Türkiye`nin tanınmış hafızları katılacak. (12.30)

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Avro Bölgesi’nde yaşanan borç krizi ile ilgili acil önlem alınmasını istedi. Rusya ile ilgili yabancı uzmanların bir araya gelerek oluşturdukları Valdai Kulüp toplantısında konuşan Putin, Rusya’nın ticaretinin yüzde 50’den fazlasının Avrupa ülkeleri ile olduğunu, kriz söylentilerinden fazlası ile endişe ettiklerini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev 12–13 Kasım günlerinde Honolulu`da gerçekleşecek Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesine katılmak üzere Hawaii`ye ulaştı. 1989`da kurulan ve 21 üyeye ulaşan örgütün devlet başkanları zirvesinde gündem küresel ekonomik kriz.

SPOR
Bursaspor, Samsunspor maçı hazırlıklarının Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam nezaretinde sürdürecek. (16.30)