Bakan Yıldırım Kahramanmaraş`ta

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye`nin telefonla konuşmada Avrupa birincisi, mesajlaşmada ise ikinci sırada yer aldığını ifade etti.

Bakan Yıldırım Kahramanmaraş`ta
Kahramanmaraş`taki ziyaretlerini sürdüren Bakan Yıldırım, kentte düzenlenen Ortak Akıl Çalıştayı`nın ulaştırma konulu toplantısına katıldı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve belediye başkanlarından bakanlığıyla ilgili beklentileri dinleyen Yıldırım, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yeni adıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 2003 yılından bu yana çok önemli aşamalar kaydettiğini ve Türkiye`nin iletişim ve haberleşmede çağ atladığını dile getiren Bakan Yıldırım, bu çalışmaların yeterince görünmediğini söyledi. Türkiye`nin bilişim otoyolları konusunda Avrupa Birliği ülkeleri arasında ilk 10 içerisinde yer aldığını dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu: "2003`te çevirmeli internet vardı, 56 kilobayt ile internete girmeye çalışıyorduk. Şimdi 100 megabayt ile internete girebiliyorsunuz. O kadar geliştik ki, 56 kilobayttan 100 megabayta, yani bin 700 kat hız artışı. Türkiye iletişimde, bilişimde Afrika seviyesinden Avrupa seviyesine çıktı. İnternet kullanımı yüzde 60`ı aşmış durumda. Sosyal paylaşım sitelerinde dünya birincisiyiz veya dünya ikincisiyiz." Bakan Yıldırım, telefonla görüşmede noktasında da Türk insanının çok iyi yerlere geldiğine işaret ederek, "Telefonla konuşmada Türkiye Avrupa birincisi, mesajlaşmada ikinci sırada yer alıyor. İşte iletişimde geldiğimiz yer burasıdır" dedi

Konuşmaların ardından AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Bakan Yıldırım`a plaket ve kente özgü ceviz oyma sandık hediye etti.

Programa, TBMM Başkanvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Adalet Bakanı Yardımcısı Veysi Kaynak, milletvekilleri Nevzat Pakdil, Sıtkı Güvenç, Yıldırım Ramazanoğlu, Sevde Beyazıt Kaçar, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve partililer katıldı. Bakan Yıldırım, programın ardından özel uçakla Erzurum`a hareket etti.
Kaynak: İHA