Bir Günlük Hasılatını Depremzedelere Bağışladı

Almanya’nın Köln şehrindeki Mangal Restorant, Vanlı depremzedeler için anlamlı yardımda bulundu.

Bir Günlük Hasılatını Depremzedelere Bağışladı
Metin ve Salih Dağ kardeşlerin sahibi olduğu Köln Mangal Restorant, Avrupa’daki diğer Türk esnaf ve işadamlarına örnek olacak bir faaliyete imza atarak, bir günlük hasılatının tamamını Vanlı depremzedeler için bağışladı. Restorant sahiplerinden Metin Dağ, bir günlük hasılatın tamamı olan 3 bin 100 Euro’yu, temsili bir çekle Türkiye’nin Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa’ya teslim etti. Başkonsolos Basa söz konusu bağışı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) ileteceğini bildirdi.

DEPREM BİZİ DE BAŞIMIZA GELEBİLİRDİ

Mangal Restorant sahibi Metin Dağ, “Bir günlük tüm gelirimizi, daha doğrusu restorantımızda kasamıza giren tüm kazancı depremzede kardeşlerimiz için bağışladık.” dedi. Cihan’ın sorularını cevaplandıran Metin Dağ, “Bu deprem Köln’de bizim başımıza da gelebilirdi. Diğer bir amacımız ise bu konuda diğer esnaflara da örnek olmaktır. Dileğimiz, bizden sonra diğer esnafların da böylesi adımlar atmasıdır. Çünkü felaketin nerede, ne zaman, kimin başına geleceği belli olmaz. Önemli olan kardeşlik ve yardımlaşmadır. Vanlı kardeşlerimizin yanındayız, inşallah her zaman, afet olan yerlerdeki kardeşlerimizin yanında olacağız.” dedi.

VAN DEPREMİYLE, GERÇEKTEN ETLE TIRNAK GİBİ OLDUĞUMUZ GÖRÜLDÜ

Türkiye’nin Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa ise “Hepimizin üzen çok dramatik, trajik bir olay yaşadık. Çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti. Türkiye devleti bütün gücü, bütün olanaklarıyla Van bölgesinde yaşayan, depremden mağdur olan insanlarına destek olabilmek, yaralarına merhem olabilmek için tüm imkanlarıyla oradadır. Bakanlarımız haftalarca, günlerce orda kalarak yardım çabalarını bizzat yönetmişlerdir. Şundan emin olmak lazım. Biz, güzel Van’ımızda meydana gelen depremden zarar gören herkesin yarasını sarabilecek güçteyiz. Bundan şüphe duyulmasın” dedi.

Felaketin büyüklüğüne dikkat çeken Basa, “Tabii ki, büyük bir felaket, 10 binlerce çadır gerekiyor. Büyük bir yardım organizasyonu gerekiyor. Ancak daha sonra bölgenin yeniden imarı gerekiyor. Kalıcı konutlar yapılması, binaların sağlamlaştırılması gerekiyor. Bunu, devlet-millet el ele yapılması gerekir. Bence Türkiye çok güzel bir sınav vermiştir. Van depreminden sonra, gerçek anlamda etle tırnak olduğumuzu, devlet ve millet olarak, milletin içinde ise doğusu batılısı, güneylisi ve kuzeylisiyle güzel bir sınav verilmiştir. Türkiye’nin dört bir yanından yaşlı insanlardan küçük çocuklara tüm insanlarımız kendi olanaklarıyla yapabildikleri ölçüde yardımda bulunmaya çalıştılar. Bu yardım çalışmalarına Avrupa’da, görev bölgemiz Köln ve çevresindeki vatandaşlarımızın da büyük bir destek sağladıklarını görüyoruz. Ben Mangal Restorant’ın böyle bir girişimde bulunacağını öğrenince doğrusu çok duygulandım, çok da sevindim. Helal, alın teriyle kazanılmış bir paradır. Bu güzel, şık restorantta, bir gün boyunca Vanlı kardeşlerimiz için çalışma yapılması, bütün gelirin oraya aktarılması gerçekten çok anlamlı bir girişim. Metin Bey’in dediği gibi bunun diğer esnaflara da örnek olması sevindirici olur. Bölgemizden çok sayıda vatandaşımızın yardım kampanyasına katıldığını da biliyoruz. Yani Van’daki acıyı, dünyanın neresinde olursa olsun tüm insanlarımız hissetti. Metin bey gibi insanlarımız bu acıyı hissetti ve millet olmanın gereğini yerine getirdi, getirmeye devam ediyor. Metin beye bir daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.