Cihan Haber Ajansı Gündemi

01 Kasım 2011 Salı

Türkiye-Afganistan-Pakistan 6.

Üçlü Zirvesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün katılımıyla başlayacak. Cumhurbaşkanı Gül zirve çerçevesinde Afganistan Cumhurbaşkanı Hamit Karzai ve Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ile bir araya gelecek. Çalışma yemeğinin ardından, cumhurbaşkanları üçlü zirveye katılacak. Üç ülkenin cumhurbaşkanı anlaşma ve protokollerin imzalanmasının ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. Cumhurbaşkanı Gül ve konuk Cumhurbaşkanları toplantıların ardından Hilye-i Şerif Sergisi’ni ziyaret edecek. (10.00, 11.00, 12.00, 14.00, 16,00, 17.00, 19.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’ya göçün 50. yılı dolayısıyla bu ülkeye gidecek. (13.30)

TBMM’de sırasıyla BDP, AK Parti, MHP ve CHP grup toplantıları olacak. (10.30/11.15/12.30/13.30)

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İran’ın Ankara Büyükelçisi Bahman Hüseyinpur ile görüşecek ve Sheraton Otel`de Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası’nın toplantısına katılacak. (14.00/19.00)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kırım Özerk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Pavel Burlakov ile bir araya gelecek. (13.00)

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin Hakkari`de yapacağı Ekim ayı ihracat rakamlarının açıklanmasına ilişkin toplantıya katılacak. Bakan Çağlayan daha sonra, Van`da hastane ziyaretinde bulunacak ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüşecek. (12.00-15.15-16.30)

Van’da meydana gelen depremle ilgili gelişmeler takip ediliyor.


Dünya İnşaat Mühendisleri Konseyi Başkanı Emilio Colon, Avrupa İnşaat Mühendisleri Konseyi Başkanı Gorazd Humar ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Serdar Harp Antalya’da Van depremi ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek. (10.30)

Adana Valiliği Yardım Toplama Komisyonu tarafından Van`da meydana gelen deprem için toplanan malzemeler, Türk Kızılayı Doğu Akdeniz Bölge Afet Yönetim Merkezi`nden gönderilecek. (09.00)

İlhan Cihaner’in avukatı Turgut Kazan hakkında açılan davanın ilk duruşması Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılacak. Duruşmayı CHP’li milletvekilleri de izleyecek. (09.00)

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko, Cardist Fuarı ve Zirvesi’nde 9 aylık e-ticaret verilerini açıklayacak. (09.30)

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, İstanbul Forumu toplantısında konuşacak. (09.30)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan İSTWEB TV’nin tanıtım toplantısına katılacak. (13.00)

FBI, 2010`da yakalanan 10 Rus ajanı, 10 yılda nasıl takip ettiklerine ilişkin gizli görüntüleri yayınladı. FBI kendi web sitesinde yer alan görüntülerde Rus ajanların buluşmaları, sarı renkli çantaları değiş tokuş yaptıkları yer alıyor.


Başbakan Yorgo Papandreu`nun, ‘Yunanistan’ı kurtarma paketini’ referanduma göndereceğini açıklaması Atina’daki siyasi ortamı hareketlendirdi.


SPOR
CSKA Moskova Teknik Direktörü Leonid Slutsky, Şampiyonlar Ligi B Grubu`ndaki Trabzonspor maçı öncesi Hüseyin Avni aker Stadı`nda basın toplantısı yapacak. Rus ekibi, maçın son idmanını da Avni Aker`de gerçekleştirecek. (18.30-19.00)

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Şampiyonlar Ligi B Grubu`ndaki CSKA Moskova maçı öncesi Hüseyin Avni Aker Stadı`nda basın toplantısı yapacak. Bordo-mavililer, maçın son idmanını da bugün Avni Aker`de gerçekleştirecek. (20.00)

Bursaspor, Pazar günü deplasmanda karşılaşacağı İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı hazırlıklarını Özlüce Tesisleri’nde Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam nezaretinde sürdürecek. (17.00)