Kurumlar Bu Toplantıda Buluştu

Şanlıurfa`da kurumlar arası kurumlar arası dayanışma, işbirliği, koordinasyon ve kaynaşmayı sağlamak amacıyla yapılan toplantıların ikincisi İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.

Kurumlar Bu Toplantıda Buluştu
İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün ev sahipliğinde yapılan; kurumların çalışmalarıyla ilgili toplantıya Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Harran Üniversitesi Rektörü İ. Halil Mutlu, Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz, Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ve kamu kurumlarının temsilcileri katıldı. Öğretmenevi`nde gerçekleştirilen kahvaltıda Vali Celalettin Güvenç, Milli Eğitim MüdürüHanifi Şahin`in Şanlıurfa`nın eğitimdeki durumu hakkında sunumunu dinledi. Hanifi Şahin sunumunda, 1990 yılından 2000 yılına kadar toplam 630 dersliğin Şanlıurfa`da yapıldığını ancak şu an itibariyle her yıl 750 ile 1000 arasında yeni derslik yaptıklarını buna rağmen dersliğe ihtiyaç duyulduğunu söyledi. 2003 yılında 260 bin olan öğrenci sayısının şu an itibariyle 544 bine ulaştığını aktaran Hanifi Şahin, bu yüksek öğrenci oranın oluşturan öğrencileri en iyi şekilde yetiştirerek başarılı olmalarınısağlamaya çalıştıklarını bildirdi. 2014 yılında Şanlıurfa`nın eğitimde diğer illerle olan farkını kapatacaklarını ifade eden Hanifi Şahin, sıkıntıların giderilmesi için Vali Celalettin Güvenç`in önderliğinde çalışmalarının devam ettiğini söyledi

Daire amirlerinin de görüşlerini belirttiği toplantı, İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin`in verdiği brifingden sonra sona erdi.
Kaynak: İHA