Somalili Öğrenciler Türkiye'de

Somali'ye yönelik başlatılan eğitim kampanyası kapsamında, Türkiye'deki vakıf üniversitelerinde 2011-2012 eğitim yılından itibaren burslu olarak eğitim görecek 235 Somalili öğrenciden 165'i, özel bir uçakla Türkiye'ye geldi.

Özel bir uçakla Somali'den, İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunurken, Vakıf Üniversiteleri Birliği, Kimse Yok Mu Derneği ve Süzer Vakfı koordinatörlüğünde sunulan burs olanaklarıyla Türkiye'ye gelen öğrencileri, öğrenim süreleri boyunca ücretsiz olarak eğitim görecek.

Konuyla ilgili olarak yolculuğun ardından Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın ve çok sayıda davetli katıldı.

Yolculuğun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Somalili bir öğrenci, İstanbul'a geldiği için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Türkiye'ye çok teşekkür ederim. İnşallah biz de Türkiye'nin yaptığı bu yardımları arkada bırakmayarak, bizde kendilerine gerekli yardımları yapabiliriz. Ben de ülkeme döndüğüm zaman bütün insanlara gerekli yardımı yapacağım. Herkese elimden geldiği kadar bilgiler öğreteceğim, ve Türkiye'nin bize yaptığı bu yardımı Somali'de anlatacağım. Türklere çok teşekkürederim. Daha önce ülkemizde biz patlama olmuştu. Ben patlamayı tam olarak görmedim. Buna rağmen, Türkiye bize olan yardımlarını kesmedi. Bizde bunun altında kalmayacağız" dedi.

Vakıf Üniversiteleri Birliği Başkanı Rıfat Sarıcaoğlu ise, bombalı saldırıda hayatını kaybeden öğrencilere başsağlığı dileyerek, ''Bundan sonra biz üniversiteler olarak bu öğrencileri artik kendi çocuğumuz gibi görüyoruz. Umuyoruz ki bundan 4-5 sene sonra ülkelerine hizmet edecekler. En önemli şey, bizler onlara nasıl yardım elini uzattıysak, onlar da zaman gelince kendi halkına ve çevresine dünyada eğitime katkıda bulanacaklar'' dedi.

Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın ise, katkılarından dolayı sivil toplum kuruluşlarına ve emeği geçen herkese teşekkür etti. SOMALİLİ ÖĞRENCİLER VAKIF ÜNİVERSİTELERİNDE ÖĞRENİM GÖRECEK Somalili öğrencilerin eğitim göreceği okullar ise şunlar: "Acıbadem Üniversitesi, Atilim Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Bezm-i Alem Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi, Fatih Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi, İstanbul Aydin Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, İzmir Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Okan Üniversitesi, ÖzyeğinÜniversitesi Ve Yeditepe Üniversitesi.''
Kaynak: İHA