Polisle BDP'li vekil kapıştı

BDP'lilerin Gemlik'e gitmelerine izin çıkmayınca gerginlik çıktı. BDP'li bir milletvekili ile polis arasında sert tartışmalar yaşandı. Vekilin gözlüğü çıkan arbede sırasında kırıldı.

Polisle BDP'li vekil kapıştı
Diyarbakır'dan Gemlik'e gitmeye çalışan BDP'lileri polisin engellemesi üzerine güvenlik güçleri ile BDP'liler arasında gerginlik yaşandı.

Şanlıurfa yolunun 10 kilometresinde yolları trafiğe kapatan BDP'lileri polis uyardı. Genel güvenliği tehlikeye soktuklarını belirten polis, Siirt BDP Miletvekili Gülten Kışanak'tan kitleyi yoldan çıkarmalarını istedi. Kışanak, tepkilerini dile getirmek istediklerini savunarak, açıklama yapacaklarını söyledi. Kışanak, demokratik haklarını yerine getiremediklerini öne sürerek, tepki gösterdi.

Polis ise genel güvenliği ve sağlığı tehdit ettiklerini hatırlatarak, yolun trafiğe açılmasını istedi. Kalabalığın dağılmaması üzerine polis yolu açmaya çalıştı. Polise yönelik taşlı saldırı başlayınca 'Toma'larla müdahale edildi.

Güvenlik güçlerinin müdahalesine karşı çıkan BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken, polisin yanına giderek, "Ben milletin vekiliyim. Bize karışmayın." sözleriyle tepkisini dile getirdi. Polis memuru da "Ben de devletim ne olacak?" karşılığını verdi.

Polisle BDP'li vekil kapıştı

Gerginliğin saniye saniye kameralara yansıdığı anlarda, Baluken'in "Çağırın kitleyi gelsinler." şeklindeki sözleri üzerine gerginlik sona erdi.

ÇOCUKLARA YİNE TAŞ ATTIRILIYOR

BDP'lilerin Gemlik'e gitmelerine izin verilmeyince şehir genelinde başlatılan olaylarda çocukların öne çıkarılması dikkat çekti. Polis, olay çıkaran gruba panzer ve tomalarla müdahale etti.

BDP Diyarbakır il binası önünde toplanan çocuk ve gençlerden oluşan grup, polisi taşlamaya çalıştı. Bunun üzerine polis, tomalarla gruba tazyikli su sıktı. İl binası önüne gelen polis, güvenlik önlemleri aldı. Çocuk yaşta olan grup tazyikli su sıkılmasından sonra dağıldı.
Kaynak: İHA