Sarar`dan Van`a Fabrika Sözü

Sarar Mağazalarının sahibi Cemalettin Sarar, Van`da en az 500 kişinin istihdam edileceği bir fabrika kurulmasını isteyen vali vekiline olumlu yanıt verdi.

Sarar`dan Van`a Fabrika Sözü
Sarar Mağazalarının Van Şubesi, düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Cumhuriyet Caddesi`ndeki mağazanın açılış töreninde konuşan Cemalettin Sarar, dünyanın 65 ülkesinde mağazalarının olduğunu belirterek, "İlk kurulduğumuzda 20 kişi ile başlayan tesislerimiz şu anda Eskişehir`de 5 bin kardeşimize iş vermektedir. Bunun yüzde 99`u da kadındır. Küçük bir atölye iken büyük bir fabrika olduk. Rahmetli babamız bize, `Dünyaya açılın` dedi. Şimdi ise dünyanın 65 ülkesinde mağazalarımız var. 5 bin kardeşinizEskişehir`de her kesime elbise giydiriyor. Biz başbakanı, bakanları, liderleri, işadamlarını, çiftçileri ve esnafı giydiriyoruz" dedi.

Vali Vekili Mehmet Yüzer ise Sarar`dan Van`da bir fabrika kurmasını talep ederek, "Sadece bir pazarlama mağazasına razı olmayacağız. Madem Eskişehir`de 5 bin kişilik bir üretim fabrikası var o zaman biz de Van`da en az 500 kişinin çalışacağı bir fabrika istiyoruz. Van`da kurulacak tekstilkentte esaslı bir yatırım istiyoruz. İsteğimiz İstanbullu işadamının Van`a, Van`daki işadamının İzmir`e yatırım yapmasıdır. Türkiye`yi bir bütün yapacak olan budur. Yoksa sadece siyasiler ve polisiye tedbirlerle buülkeyi bir tutamazsınız. Ne mutlu işadamalarımız gelip burada iş kuruyor" ifadelerini kullandı

Vali Yardımcısı Yüzer`in, "Van`a yatırım istiyoruz" sözlerine karşılık Cemalettin Sarar ise, "İnşallah yapacağız" dedi.

Açılıştan sonra davetliler mağazayı gezdi.
Kaynak: İHA