Hüzün Yücel şiddet gören kadınlar için filim çekiyor
Polis Muhabiri iken kadına şiddeti canlı yaşanan Hüzün Yücel, eşinden ayrıldıktan sonra yazdığı “Yasaklı Apartman” isimli kitabını tanıttı.

Amacının bu önemli kitabın filmini çekmek olduğunu belirten usta gazeteci Yücel,” Kapalı kapılar ardında yaşananları ancak yaşayan bilir. Ben de gazeteci olmama rağmen yaşadığım acımasız işkenceyi ve yıkıntıları iyi bilen biriyim. Adını "Sessiz Çığlık" filmi koyduğum bu projeyi bu akşam ANGEL CITY gazinosunda halka ve sevenlerime sundum. İnşallah en kısa zamanda bu önemli filmi çekerek gerçek amacıma ulaşacağım. Bu işin gazetecisi bilim adamı ya da Bakanı Başbakan'ı yok kadın her yerde kadın ve şiddet görmeyeni yok. Ben yıllarca acı çektim. Çocuklarıma bir lokma ekmek kazanmak için gündüz elimde fotoğraf makinesi gece sırtımda sopa vardı. Şimdi yaşadıklarımı yazdım. Bu da yetmez gibi bunu filim haline getirerek mağdur hanımların, gözü kulağı ve sesi olmak istiyorum. Bana bu projede destek veren Angeles Cıtıy otel ve gazinolarına, sevgili iş adamı Eyüp Bey’e ve tüm dostlarıma teşekkür ediyorum.
GELİRİ KADIN SIĞINMA EVLERİNE
İşadamı Eyüp Altun'un sponsor olduğu "Yasaklı Apartman" romanı ile "Sustum" adlı şiir kitabı Çiviyazıları Yayınevi’nden çıktı. Tanıtımın yapıldığı gece romanın hikayesinden etkilendiğini söyleyen ve filmin senaryosunu yazan Mihriban Çumralı filmden çok şey beklediklerini ifade etti. Yücel’in romanından yola çıkılarak çekilecek "Sessiz Çığlık" filminin gelirinin bir kısmı Kadın Sığınma Evi’ne bağışlanacak.
TÜRK VE GÜRTUNA DESTEK VERDİ
Filmin ve kitabın tanıtımı Kunburgaz Angels Cıtıy gazinosunda da yapılan gecenin organizatörlüğünü Ebru Sivrican ile Murat Dada üstlendi. Geceye sürpriz isimler de destek verdi. Sanatçıların yoğun olduğu gecede Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk, Turkuaz Hareketi Lideri Ali Müfit Gürtuna'nın yanı sıra Türkiye İş Kadınları Derneği Başkanı (TİKAD) Nilüfer Bulut, Pars Yapım'ın sahibi Bülent Sarıdiken, Yazar Nazan Şara Satana, Psikolog Alanur Özalp, Kadın Haklarını Koruma Derneği 2. Başkanı Necmiye Özkul, Yaşam Hastanesi Reklam Müdürü Onur Özkahraman, Çiviyazıları Yayınevi Sahibi Özcan Sapan da katıldı. Gecede Gülbin Vardar, Vahdet Güney, Şafak Sönmez, Sema Tunç ve çok sayıda sanatçı dostu da Hüzün Yücel'e şarkılarıyla destek verirken, Meral Konrat ve Ayşe Kadlan da etkinliğe katılan isimler arasındaydı.
