Cihan Haber Ajansı Gündemi

BDP, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu ve Demokratik Toplum Kongresi tarafından düzenlenen ‘Gemlik yürüyüşü’ için Bursa’ya gelecek vatandaşların Bursa`ya girişlerine izin verilmeyecek.

Anadolu’daki şehirlerden gelenler İnegöl, İstanbul’dan gelecekler ise Orhangazi sınırında durdurulacak.


BDP Blok milletvekilleri son günlerdeki gözaltı operasyonlarını, Gemlik`te yapılacak olan yürüyüşün yasaklanmasını ve artan baskıları protesto etmek amacıyla Diyarbakır Dağkapı Meydanı`nda oturma eylemi yapacak. (11.00)

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ümraniye Belediyesi tarafından Fojnica`da yaptırılan Kültür Merkezi`nin açılışına katılmak üzere İstanbul`dan Bosna-Hersek`e hareket edecek. (11.30)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya Müzesi`nde sergilenecek `Yorgun Herkül` heykelinin ziyarete açılış törenine katılacak. (14.00)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Niksar ilçesinde ziyaretlerde bulunacak, belediyenin bazı tesislerinin açılışını yapacak. (13.45-17.30)

48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali`nin geleneksel korteji sanatçıların katılımıyla düzenlenecek. (16.00)

İzmir`in en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Anadolu Birliği Derneği`nin 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapılacak. (10.00)

Rusya`nın resmi televizyonu Rossiya-24 haber sunucusu Mariya Kitayeva Avrupa`daki ekonomik gelişmeleri canlı yayından aktarırken gülme krizine girdi.


Rusya’nın başkenti Moskova’da faaliyette bulunan Rus Türk İşadamları Birliği yeni yönetim ve başkanı belirlemek için olağan kongreye gidiyor. Ritz Carlton Otel’de gerçekleşecek kongrede iki ayrı yönetim kurulu listesi ve başkan adayı yarışacak.

SPOR
Futbolda Spor Toto 2. Lig Kırmızı ve Beyaz Grup`ta 8`er karşılaşma yapılacak.


Binicilikte Capital Country Club Tesisleri`ndeki yarışmalarda, Ankara Valiliği Kupası ve TBMM Başkanlığı Kupası sahiplerini bulacak.