Tekman: Bölgemiz Hayvancılık ve Turizmle Kalkınacak

Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA)'nın bölgenin kalkınması için hayvancılık ve turizm konularında çalıştığını söyledi.

Tekman: Bölgemiz Hayvancılık ve Turizmle Kalkınacak

SERKA'nın Almanya ve Avusturya ziyaretini değerlendiren Vali Tekmen, "Bölgemize benzer özellikler gösteren mera ile yayla hayvancılığının ve dağ ile kayak turizminin gelişmiş örnekleri olan Alp Dağları’na komşu Almanya’nın Münih şehri ile Avusturya’nın Viyana ve İnsburg şehirlerindeki tesislerdir. Buradaki tesisleri ve yöneticilerini ziyaret ettik. Gerek hayvancılık gerekse turizm tesisleri işletmeleri hakkından incelemelerde bulunduk. Bu işletme ve birliklerle kamunun ilişkilerinin nasıl düzenlendiğini konusunda da bakanlık yetkililerinden bilgi aldık ve kendileriyle görüş alışverişinde bulunduk.” dedi.

Ziyaretin çok faydalı geçtiğini vurgulayan Tekmen, şöyle konuştu: "Örnek ve verimli olduğuna inandığımız bu uygulamaları bölgemizde de uygulamak için SERKA uzmanlarınca raporlar hazırlanacak ve bu yönde projeler hazırlatılıp mali yönden desteklenecektir. Böylece geleneksel hayvancılıktan daha fazla gelir getirici, bölge kalkınmasını sağlayacak bir hayvancılık modeli geliştirmeye çalışacağız.”
Gezi ve inceleme programına, SERKA Yönetim Kurulu Başkanı Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, Iğdır Valisi Amir Çiçek ile Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinin belediye başkanları, il genel meclisi başkanları, ticaret ve sanayi odası başkanları ile SERKA uzmanlarından oluşan 20 kişilik heyet katıldı.