Kaymakam Ateş: Gto Darıca`ya Ağabeylik Değil, İnsanlık Yapsın

Kocaeli`ne bağlı Darıca Kaymakamı Osman Ateş, Gebze Ticaret Odası (GTO)`nın Darıca`ya hiç bütçe ayırmamasını sert bir dille eleştirdi.

Kaymakam Ateş: Gto Darıca`ya Ağabeylik Değil, İnsanlık Yapsın

GTO`nun hizmet değil "ağabeylik" peşinde olduğunu belirten Kaymakam Ateş, "Bölgede ağabeylik, abilik taslayacaklarına, 2011 yılı bütçelerinde ilçemize 1 TL ayırsalardı. Buradan binlerce işyerinin üye olduğu ve her sene yüklü miktarda aidat ve diğer hizmet bedellerinin ödendiği ilçemize hiç bütçe ayırmamaları bir talihsizlik. En kısa zamanda bu yanlıştan dönmelerini, her sene aidat aldıkları bölge esnafına destek çıkmalarını bekliyoruz." dedi.
Gebze Meslek Yüksek Okulu’nun taşınmasına, bölgede üniversite olmamasına en çok eleştiriler yapan kurumların başında Gebze Ticaret Odası`nın geldiğini hatırlatan Kaymakam Ateş, "Eğer böyle bir eksikliğin farkındaysa GTO, üniversite yapsın. 2011 ve 2012 yılına ait GTO’nun mali yatırım bütçelerinde Darıca ve Çayırova’ya 1 TL ayrılmış mıdır? Eğer kuruş ayrıldıysa sözümü geri alıyorum. GTO, Darıca ve Çayırova’ya ağabeylik yapmak istiyor. Bize ağabeylik değil, insanlık yapsın. Darıca ve Çayırova’ya yatırım bütçesi ayırsın. İşadamı, sanayici üyelerine üniversite yapması konusunda teşvik ve öneride bulunsun.” eleştirisinde bulundu.

Darıca Kaymakamı Osman Ateş, Tuzla ilçesinde 10 üniversite konuşlanırken, 600 bin nüfusa sahip Gebze, Çayırova, Darıca ve Gebze’nin üniversitesi olmamasına ilişkin eleştiriler yapan insanlara yönelik, "Siz üniversite yaptınız da yapılmasın diyen mi oldu?” sorusunu yöneltti. Bölgede yaşayan birçok sanayici ve iş adamının üniversite yapılmasına yönelik girişim içinde olmaması, buna karşılık sürekli üniversite ihtiyacını gündeme getirmelerini eleştiren Darıca Kaymakamı Osman Ateş, "Üniversite gelmesini istemekteki amaç eğitimdir. Lahana satmak amaçlı üniversite istenmez.” ifadesini kullandı.

Bölgede faaliyet gösteren Gebze İleri teknoloji Enstitüsü’ne de haksızlık yapıldığını ifade eden Ateş, şunları dile getirdi: "Kamunun ihtiyacının karşılanması için bazı kurumlarda binlerce insanın görev yapması gerekmeyebilir. Önemli olan ihtiyacın karşılanmasıdır. GYTE’de binlerce öğrenci olmayabilir. Ama var olan mevcut sayı nedeniyle kimse GYTE’nin yok sayılmasını ima etmemeli. Burada üniversite talebinde bulunan insanlar eğitim amaçlı değil. Öğrencilerin esnaf harcamalarına yönelik hesaplar üzerinden üniversite talebi olmaz. Tabii ki bir üniversite olsa burada okuyan öğrencilerin bir ticari sirkülasyonu söz konusudur. Ama bu amaç olmamalıdır.”