Başbakan Erdoğan'ın annesi vefat etti

Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan vefat etti. Tenzile Erdoğan bir süredir hastanede tedavi görüyordu. 88 yaşında hayatını kaybeden Tenzile Erdoğan, bugün Fatih Cami'nde kılınacak öğle namazının ardından toprağa verilecek.

Başbakan Erdoğan'ın annesi vefat etti
Kadıköy'deki Medipol Hastanesinde bir süredir tedavi altında bulunan Tenzile Erdoğan bu sabah 09.15'te hayatını kaybetti. Hastanede bulunduğu süre içerisinde annesini sık sık ziyaret eden ve durumu hakkında bilgi alan Başbakan Erdoğan da acı haberi alır almaz hastaneye gitti.

Tenzile Erdoğan, Rize'nin Güneysu ilçesinde dünyaya gelmişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Erdoğan ve Vesile İlgen'in annesi olan Tenzile Erdoğan, 88 yaşındaydı ve 1955 yılından bu yana İstanbul'da yaşıyordu. Tenzile Erdoğan'ın gemi kaptanı olan eşi Ahmet Erdoğan ise 8 Aralık 1988'de vefat etmişti.

Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan, 30 Eylül'de saat 18.00 civarında karın ağrısı ve yüksek ateş şikayetleriyle hastaneye kaldırılmıştı. Yapılan klinik radyolojik ve laboratuvar tetkikler sonucunda Tenzile Erdoğan'a akut kolesistit tanısı konulmuş, gerekli ameliyat hazırlıklarını takiben, 1 Ekim saat 11.00'de hastane hekimlerinden Prof. Dr. Hasan Taşçı başkanlığındaki ekip tarafından kolesistektomi (safra kesesinin alınması) operasyonu gerçekleştirilmişti.

Başbakan Erdoğan'ın annesi vefat etti

"ANNEM İYİ DUA EDİN" DEMİŞTİ


Başbakan Erdoğan, Güney Afrika ziyaretine çıkmadan önce safra kesesi ameliyatı olan annesini ziyaret etmiş, "Annem iyi ama dua edin. Daha iyi. Daha iyi olmasa yola çıkmazdım. Birkaç güne hastaneden çıkacak. Dua edin” demişti.

ERDOĞAN'IN PROGRAMI İPTAL

başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Ekim Pazar günü Hatay'a gerçekleştireceği ziyaret iptal edildi.

Edinilen bilgiye göre, Başbakan Erdoğan'ın Hatay'a gerçekleştireceği ziyaret, annesinin vefatı nedeniyle iptal edildi. Erdoğan, Hatay'da Suriye'den gelen vatandaşlar için oluşturulan kampı ziyaret edecekti. Öte yandan, Başbakan Erdoğan'ın yarın Bursa'ya yapacağı ziyaretin de iptal edildiği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan'ın annesi vefat etti

CENAZE ERDOĞAN'IN AİLESİNİN KONUTUNA GETİRİLDİ


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın cenazesi, Erdoğan ailesinin ikamet ettiği Kısıklı'daki konuta getirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir hafta önce safra kesesi ameliyatı olan annesi Tenzile Erdoğan'ın vefatı üzerine sabah saatlerinde geldiği Koşuyolu'ndaki özel İstanbul Medipol Hastanesi'nden makam aracıyla ayrıldı. Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın cenazesini taşıyan cenaze arabası da makam aracının ardından hastaneden hareket etti.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan da hastaneden ayrıldı. Araçlar, Erdoğan ailesinin ikamet ettiği Kısıklı'daki konuta geldi. Erdoğan'ın Kısıklı'daki evine yakınları da taziye ziyareti için gelmeye başladı. Evin çevresinde polis tarafından geniş güvenlik önlemi alındı.

Başbakan Erdoğan'ın annesi vefat etti

CENAZE TÖRENİ BUGÜN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 88 yaşındaki annesi Tenzile Erdoğan, bugün Fatih Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

GÜL, KILIÇDAROĞLU, DEMİRTAŞ VE TÜRK'TEN TAZİYE TELEFONU


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mardin bağımsız milletvekili Ahmet Türk ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Başbakan Erdoğan'ı arayarak başsağlığı diledi.

Başbakan Erdoğan'ın annesi vefat etti

ERDOĞAN'A TAZİYE ZİYARETİ


Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, TDİ Genel Müdürü Burhan Külünk, futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, iş adamı Ali Ağaoğlu da hastaneye gelerek, Başbakan Erdoğan'a taziyelerini sundu. Hastane çevresinde polis tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı.

Başbakan Erdoğan'ın annesi vefat etti


MEMLEKETİ GÜNEYSU’DA HÜZÜN


Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan’ın vefat ettiği haberi, memleketi Rize’nin Güneysu İlçesi Merkez Mahallesi’nde de büyük üzüntüye neden oldu. Haberi alan Erdoğan’ın çok sayıda akrabası, cenaze törene için İstanbul’a doğru yola çıktı, komşuları ise çok üzüntülü olduklarını dile getirdi.

Başbakan Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan’ın vefat haberi, memleketi Rize’nin Güneysu İlçesi’ne sabah saatlerinde ulaştı. İstanbul’da hastanede bulunan akrabalarının vefat haberini vermesinin ardından Tenzile Erdoğan’ın Güneysu’da yaşayan kardeşleri Kemal, Ali ve Saim Mutlu ile yeğenleri hemen İstanbul’a hareket etti.

Başbakan Erdoğan'ın annesi vefat etti

KOMŞULARI ÇOK ÜZÜLDÜ


Başbakan Erdoğan’ın Merkez Mahallesi’ndeki komşusu Fatma Karslı, Tenzile Erdoğan’ın yakın arkadaşı ve anne tarafından yakın akrabası olduğunu belirterek, ölümünden dolayı büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Karslı, "Çok üzgünüz. Bütün akrabalarına başsağlığı diliyorum. Benim 3 oğlum var. Bir de Tayyip, 4 oğlum var. Tenzile’ yi çok severdim. Bir ay önce görüşmüştük. Keşke cenazesine gidebilseydim" dedi.

Komşuları Saniye, Hatice ve Neriman Karslı'da, Tenzile Erdoğan’ın vefat haberine çok üzüldüklerini belirterek, çok sevdikleri bir arkadaşı, komşuyu kaybetmenin acısını yaşadıklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın annesi vefat etti

KKTC BAŞBAKANI KÜÇÜK VE EŞİ CENAZE TÖRENİNE KATILACAK


KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın annesi Tenzile Erdoğan'nın vefatı dolayısıyla Başbakan Erdoğan'a başsağlığı mesajı gönderdi. Başbakan Küçük mesajında, Başbakan Erdoğan'ın annesinin vefatından dolayı duyduğu üzüntüyü belirterek, Erdoğan ve kederli ailesine başsağlığı diledi. Başbakan Küçük, eşi Gülin Küçük ile birlikte, yarın düzenlenecek cenaze törenine katılmak üzere bu akşam İstanbul'a gelecek ve cenaze töreninin ardından pazar günü KKTC'ye dönecek.