Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, McKinsey & Company Dünya Başkanı Dominic Barton ve beraberindeki heyet ile Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant ve beraberindeki heyeti ayrı ayrı kabul edecek.

(10.30-11.30)

Cumhurbaşkanı Gül, Brezilya Devlet Başkanı Dilma Roussef ile Çankaya Köşkü`nde baş başa görüşecek. Roussef ile çalışma öğle yemeği yiyecek olan Gül, daha sonra anlaşmaların imza törenine katılacak ve ortak basın toplantısı düzenleyecek. (13.45-14.00-14.30-16.00-16.15)

Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin`i makamında ziyaret edecek. (10.30)

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)’nun, Ankara Hilton Otel’de düzenleyeceği Türkiye-Brezilya Ticaret ve Yatırım Forumu’na katılacak. Foruma Türkiye’den Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan katılacak. (10.00)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BDP`yi ziyaret edecek. Davutoğlu, daha sonra Türkiye-İngiltere Tatlıdil Forumu`nun Ditchley Park`ta düzenlenecek ilk toplantısına iştirak etmek üzere İngiltere`ye gidecek. (10.00)

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gençlik Spor Bakanı Suat Kılıç açılış ve temel atma törenleri için Afyonkarahisar`a gelecek. (10.00-18.00)

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir`de KİTVAK Hasta ve Yakınları Konukevi ve İlhan Onat İlköğretim Okulu`nun açılışına katılacak; Egeray Projesi Cumaovası - Tepeköy etabının temel atma törenine iştirak edecek; Erzurum Kültür ve Dayanışma Vakfı`nı ziyaret edecek; TCDD 3. Bölge Müdürlüğü`nde görev yapan başarılı personelin ödül törenine katılacak. (10.30-11.45-14.30-18.00-20.00)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Üniversitesi`nin 2011-2012 akademik yılı açılış törenine katılarak ilk dersi verecek; Egeray Cumaovası - Tepeköy etabının temal atma törenine iştirak edecek. (10.00 - 14.30)

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Karadeniz Teknik Üniversitesi`nin Osman Turan Kültür Merkezi`nde yapılacak 49. eğitim yılı açılış törenine katılacak. (14.00)

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum Atatürk Üniversitesi`nin akademik yıl açılış törenine katılacak, Aziziye Spor Salonu ile TRT Erzurum Aşık Reyhani Stüdyosu`nun açılışlarını yapacak. (11.00-19.00)

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, TBMM`de basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

Boğaziçi Avukatlar Derneği (Bavder)`nin düzenlediği `Uluslararası Hukuk Kongresi` Haliç Kongre Merkezi`nde başlayacak. (10.00)

2011 Nobel Barış Ödülü`nü kazanan isim açıklanacak.

Bursa Emniyet Müdürlüğü, Uludağ Üniversitesi, Polis Akademisi ve Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı tarafından `Suç önleme sempozyumu` düzenleniyor. (09.00)

Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Raif Türk, Habur Gümrük Kapısı`nda son zamanlarda yaşanan sıkıntılar ve güncel gelişmeler konusunda basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

Diyarbakır, İstanbul, Mardin ve Gaziantep`te gözaltına alınarak Diyarbakır`a getirilen KCK şüphelileri adliyeye çıkartılacak. (10.00)

Balyoz davasında sanıkların yargılanmasına İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi`nde devam edilecek. (09.30)

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, bir süre önce göreve atanan Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir`i makamında ziyaret edecek; kentteki bazı askeri tesislerde incelemelerde bulunacak.( 11.30)

`Kalite Şehri Bursa` vizyonu ile hareket eden Kalite Birliği, BTSO`ya Türkiye Kalite Ödülü`nü takdim edecek. Ayrıca 32 devlet okulu TSE Belgesi alacak. (14.00)

Açlığın pençesindeki 7 Afrika ülkesi ve ölüm kalım savaşı veren 60 milyon insanı hatırlatmak amacıyla Bursa Özel Nilüfer Mezunlar Derneği fotoğraf sergisi düzenliyor. (16.00)

Kayseri Melikgazi Üniversitesi mensupları, sanayicilerle bir araya gelecek. Programda `üniversite ve sanayici işbirliğinin artırılması` yönündeki çalışmalar hakkında bilgi verilecek. (18.30)

Bursa Küçük Millet Meclisi ilk toplantısını Bursa Büyükşehir Belediyesi tarihi binada yapacak. (19.00)

SPOR
EURO 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri grup eleme maçında Türkiye ile Almanya İstanbul`da karşı karşıya gelecek. (21.30)

Almanya ve Türkiye arasında oynanacak maç nedeniyle, Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu kapılarını açacak. Türk ve Almanlar milli maçı birlikte izleyecek. (20.00)

Avrasya Maratonu tanıtım toplantısında İBB Başkanı Kadir Topbaş, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ve ABD`li ünlü atlet Carl Lewis bir araya gelecek. (16.00)

Sporda Avrupa`nın en iyi örnek ilçe belediyesi seçilen Üsküdar Belediyesi`ne Avrupa`dan aralarında Hollanda Spor Birliği, Yerel Belediyeler Birliği ve PSV Eindhoven Spor Kulübü temsilcilerinin de bulunduğu bir heyet gelecek. (14.30)

Bursaspor Süper Toto Süper Lig`in 6. haftasında İstanbul`da karşılaşacağı Galatasaray maçı hazırlıklarını Özlüce Tesisleri`nde sürdürecek. (17.30)