'Bunlar duygusal tepkilerdir'

Başbakan Erdoğan'a 'ciğerin yanıyorsa Kandil'e Türk bayrağını dik' diyen MHP lideri Devlet Bahçeli'ye AK Parti'den cevap geldi.

'Bunlar duygusal tepkilerdir'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Başbakan Erdoğan'a 'ciğerin yanıyorsa Kandil'e Türk bayrağını dik' sözlerine AK Parti Grup Başbanvekili Mahir Ünal'dan cevap geldi.

Habertük'ün canlı yayın konuğu olan Mahir Ünal, Bahçeli'nin grup toplantısında yaptığı konuşmayı duygusal tepkiler olarak niteledi. Her siyasi partinin kendi tabanına dönük mesajlar verdiğini söyleyen Ünal, AK Parti'nin terörle mücadele konusunda risk alarak ciddi çalışmalar yürüttüğünü ifade etti. Ünal, "Devlet yönetmenin sorumlulukları başkadır" dedi.

Her siyasi partinin kendi tabanına dönük siyaset yürütmekte yükümlü olduğunu söyleyen Mahir Ünal, "Devlet yönetmek, iktidar olmak bunun getirdiği sorumluluklar çok başkadır" dedi.

'Bunlar duygusal tepkilerdir'

"Kandil'e bayrak dikmek, ya da vurmak kırmak, taş üstünde taş koymamak duygusal tepkilerdir" diyen Mahir Ünal, Devlet yönetmek daha rasyonel, daha ciddi, daha planlamayı gerektiren konulardır. Sorun Kandil'e bayrak dikmekle çözülecekse Kandil'e bayrağı dikelim. Ama sorun sadece Kandil'e bayrak dikmekle ilgili bir konu değil. Türkiye'nin bir terör sorunu var. Türkiye bu sorunla yeni yüzleşen bir ülke değil. Bu sorun 30 yıldır var. Türkiye öncelikle bu konuda risk alan ve ciddi çalışmalar yürüten bir dönemde. Bu konuda yapılması gerekenler yapılıyor. Muhalefetin bu konuda açıklamalar yapması, kendi tabanına dönük mesajlar vermesi normaldir şeklinde konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, sınır ötesi tezkeresinin de Meclis'ten sorunsuz şekilde geçeceğini söyledi.

BEYAZ GAZETE ÖZEL