Sarıkamış Caddeleri Yenileniyor

Sarıkamış’ta kaldırım yenileme çalışmaları devam ediyor.

Sarıkamış Caddeleri Yenileniyor
Sarıkamış Belediyesi`nin hazırladığı proje kapsamında Serhat Kalkınma Ajansı`nın desteklediği kaldırım yenileme çalışmaları sürüyor.
İnsanların ağırlıkta dolaştıkları, turistlerin ise gezi güzergâhları olan Şehit Kemal Mutlu, Halk ve Şehit Bedir Karabıyık Caddeleri olmak üzere toplam uzunluğu 10 bin metre kare Andezit plak 3 bin 645 metre kare Andezit Bordur taşı döşemesi yapılıyor. Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, "İnsanların kalabalık olarak gezdikleri özellikle kış turizmi ile birlikte gelen turistlerin güzergâhları olan caddelerini Andezit Plak ve Andezit Bordür taşı ile döşüyoruz. Bu taşı döşemimiz deki amaç burada kış şartları çetin ve dondurucu olduğu için seçtik, Andezit Plak ve Andezit Bordür taşları sıcağa ve don olayına karşı son derece dayanıklıdır. Bu taşlar don ve ısı farklılıklarından etkilenmez ayrıca yağmurlu ve karlı havalarda yayaların kayma riskini de ortadan kaldırmaktadır." dedi.
Hazırladıkları proje ile altyapı çalışmalarının tamamlandığı caddelerde, kaldırım yapım çalışmalarını devam etiğini kaydeden Özbilen, "Turistlerin genelde çok geldiği ilçemizde görsel anlamda farklı çalışmalara imza atıyoruz. Çalışmalarımız gece gündüz devam etmektedir. Ayrıca diğer caddelerde yıpranan ve eskiyen kaldırımlarda yenileme çalışmalarımız ihtiyaca göre devam edecektir. Yerli ve yabancı turistlere temiz bir çevre ve en iyi hizmet yolunda çalışmalarımız sürecektir. Bu çalışmalarımız Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından destekleniyor." açıklamasında bulundu.