Minik Kemancılardan Dev Konser

Kepez Belediyesi Antalya Çocuk Senfoni Orkestrası`nın Kent Ormanı`nda verdiği konser büyük beğeni topladı.

Minik Kemancılardan Dev Konser
Antalya`da yaşları 4 ile 14 arasında değişen çocukların oluşturduğu Kepez Belediyesi Antalya Çocuk Senfoni Orkestrası, Kent Ormanı`nda konser verdi. Türkiye, Amerika, Güney Kore, Rusya, İngiltere ve Almanya uyruklu çocukların oluşturduğu Antalya Çocuk Senfoni Orkestrası`nın konserini; Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve eşi Özden Altıparmak, Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, eşi Ayşe Tütüncü ile çok sayıda davetli izledi. "FIRSAT TANININCA YETENEKLERİNİ GÖSTERİYORLAR" Konser öncesi hazırlıklara başlayan minik kemancılar, Orkestra Şefi Mohammed Rauf`un direktiflerini uygulamaya çalıştı. Ardından sahneye çıkan minik kemancılar, dinleyicilerine kimi zaman koro, kimi zaman da solo halde eserler sundu. Konser sonrası konuşan Vali Ahmet Altıparmak, minik sanatçıları performanslarından dolayı kutlarken, "Çok söze hacet yok. Gençler yeteneklerini ortaya koydular. Demek onlara fırsat tanınınca yetenekli olduklarını fevkalade rahat bir şekilde gösterebiliyorlar. Yeter ki bunuortaya çıkaracak bir ortam ve yetenekli hocalar olsun. İnşallah bu tür etkinlikler ufuk açıcı olur ve devamı gelir" ifadelerini kullandı. "BURADAN ÖNEMLİ SANATÇILAR ÇIKACAK" Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, "Bu projeyi başlatırken hedefimiz kendi değerlerini çok iyi bilen ama batıya dönük yüzü de açık olan çocuklarımızın yetişebileceği bir ortamı oluşturmak ve bunu bütün Antalya ve Türkiye`deki çocuklara sunabilmekti. Bugünkü konser birçok ufuk açıcı fikrin gelişmesine katkı sağlar diye düşünüyorum. Gelecekte buradan çok önemli sanatçılar çıkacağını biliyorum. Ben emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Kepez Belediyesi, eğitim ve kültür alanındakiçalışmalarına devam edecektir" diye konuştu. 6 ÜLKEDEN 105 ÖĞRENCİ Orkestra şefi Mohammed Rauf, öğrencilerinin başarısından duyduğu mutluluğu dile getirerek, "6 ülkeden toplam 105 öğrencim var. Yaşlarına göre çok başarılılar. Disiplinli olmalarının yanında ailelerin de desteği ile çok güzel keman çalıyorlar. Şimdiden geleceğin sanatçılarının temelini atıyoruz" dedi.

Konserde bazı minik kemancılar soloya çıkamadığı için ağlarken, bazıları ise annelerinin, "Keman çalan her işi yapar" sözlerinden etkilenerek keman çalmaya başladığını söyledi.

Konserin sonunda Vali Ahmet Altıparmak Orkestra Şefi Dr. Mohammed Rauf`a bir plaket verirken, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise çiçek takdim etti.
Kaynak: İHA